Adversari ușori în BTarena pentru liderul Ligii Naționale de Baschet Masculin

U-Banca Transilvania revine cu un turneu în arena proprie, primul în BTarena de la Final 8-ul Cupei României. Patrick Richard și colegii sunt în fața unor meciuri în care pornesc favoriți din start.

Primul adversar al clujenilor va fi CSM Galați, echipă clasată momentan pe 10 în clasament, cu un bilanț de 5 victorii și 10 eșecuri. Din trupa antrenată de Florin Nini merită remarcați liderii celor trei statistici importante, și anume James Eads III (12.3 puncte), Maksim Sturanovic (5.2 recuperări) și Joshua Brown (5.1 pase decisive). Un lucru interesant îl reprezintă capitolul aruncărilor libere (81%), acolo unde Galațiul sunt primii în campionat ca procentaj.

Jocul cu gălățenii va avea loc pe 27 martie, începând cu ora 19 și poate fi urmărit în direct pe canalul de YouTube al Federației Române de Baschet.

Duminică este programat al doilea meci pentru băieții pregătiți de Mihai Silvășan, împotriva unui adversar și mai accesibil. CSM Târgu Jiu ocupă penultimul loc în LNBM și a strâns doar trei victorii în 15 etape, însă două dintre ele au fost împotriva celor mai de succes formații din baschetul masculin românesc, CSA Steaua (84-66) și Dinamo București (96-88). Gorjenii dau liderul la puncte (19.8) și recuperări (10.4) din LNBM, în persoana lui Kevin Allen, în timp ce Revaz Rogava este principalul pasator, cu 4 assist-uri în medie.

Disputa cu CSM Târgu Jiu are loc de asemenea de la ora 19, pe 28 martie, și va fi transmisă de YouTube FRB TV.

Câteva absențe notabile în lot

Foto: Facebook U-BT Cluj-Napoca

Mihai Silvășan nu se va putea baza pe șase dintre juniorii cooptați în lotul echipei mari (Grasu, Lungu, Diaby, Turdean, Lăpuște și Pașca), toți fiind plecați în acest final de săptămână la Belgrad, unde se dispută o grupă de calificare din EuroLeague Adidas Next Generation Tournament. În schimb a fost promovat pentru cele două jocuri din campionat tânărul Ákos Szentkuti, de la grupa U15 a clubului.

Foto: u-bt.basketball (Mircea Roșca)

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *