Căderea de pe final anulează o mare surpriză! U-BT pierde cu Partizan Belgrad în EuroLeague Next Generation

Academia U-BT a cedat și în al doilea meci din grupele Euroligii juniorilor de la Belgrad, scor 73-84 cu Partizan NIS. Băieții lui Milorad Perovic au prins șase minute de coșmar în final, după ce conduceau cu 66-65!

U-BT: Marinău – Pașca – Năstruț – Grasu – Diaby

Partizan NIS: Popovic – Dronjak – Jovanovic – Vukcevic – Milenkovic

Două minute au trecut până la primul coș al partidei, semnat de Vukcevic, după care Partizan nici nu s-a oprit până la 0-7. Luca Năstruț a oprit seria adversarilor, dar sârbii s-au despins ulterior pentru prima dată la +10 pe tabelă, 2-12. Avantajul alb-negrilor din Belgrad a prins contur, înainte la 4-16, ulterior clujenii revenind la sub zece lungimi, 9-18. David Lăpuște și Modibo Diaby au pus puncte importante și U-BT revenea (14-18), dar la ultimul atac al sfertului de debut Lăpuște a pierdut mingea și Partizan a scăpat pe contră, Krstic punând două puncte ușoare, 14-20.

Apărarea agresivă îi ține pe clujeni aproape

Sfertul secund a debutat cu puncte de ambele părți, avantajul sârbilor menținându-se o perioadă (18-24), după care Zagradanin a rupt puțin ritmul cu o triplă. U-BT s-a apărat însă agresiv și nu i-a lăsat pe adversari să se desprindă la double digits din nou, apropiindu-se la două posesii, 25-31.

După o nouă desprindere la +9, Partizan a greșit mult în ultimul minut al primei reprize, de la 28-37 făcându-se 34-37 la pauză, prin două libere transformate de Alex Turdean ca urmare a unui fault antisportiv.

Modibo Diaby (8) și Marko Vukcevic (12) au strâns cele mai multe puncte după 20 de minute, clujenii fiind vizibil mai buni din afara arcului de cerc (38-21%), suferind însă la capitolul recuperărilor, unde Partizan era mai activă (10-16).

U-BT preia conducerea. Partizan vine imediat cu replica

Foto: adidasngt.com

Pivotul din Mali al clujenilor a deschis sfertul trei cu două puncte mari, făcându-se one point game la 36-37. Sârbii au replicat imediat, dar tot „studenții” au avut mâna mai fierbite și după egal 39, Pașca a dus Clujul în premieră în avantaj, cu o treiță la 42-39!

Timpul de odihnă le-a folosit celor de la Partizan, iar cu trei triple consecutive, prin Jovanovic (2) și Popovic, băieții pregătiți de Milijove Lazic au preluat din nou conducerea, 44-48. Tahmaz a semnat a patra aruncare precisă de la distanță pentru crno-beli într-un timp scurt, 47-53, Vlad Marinău venind rapid cu un răspuns, după care Vukcevic a refăcut diferența (49-55).

Asemenea debutului din acest parțial, U-BT a prins un nou „run” foarte important, 10-0 pe finalul sfertului, Marinău, Năstruț și Lăpuște, dar și Diaby cu două capace de mare efect au dus Clujul în avantaj 59-55. Ultimul coș a fost însă de toată frumusețea, Srdan Popovic reușind un buzzer beater cu panoul din propria jumătate pentru 59-58 la intrarea în decisiv.

Sârbii încep excelent ultimul sfert. Defensiva bună o readuce la conducere pe U-BT, care cade inexplicabil apoi

Partizan Belgrad a revenit la conducerea jocului în primele două minute ale ultimului act, cu un parțial de 7-2, coșul de 61-65 fiind reușite de Dordije Jovanovic, de la distanță. Lăpuște o readuce pe U-BT la un singur punct, cu a patra treiță din șase încercări (64-65), imediat după time-out. Formația din capitala Serbiei a fost nevoită apoi să oprească jocul, Clujul revenind la conducere grație lui Alexandru Pașca (66-65).

Dronjak, Zagradanin și Vukcevic au pus-o pe Partizan la conducere din nou, 66-73, cu puțin peste 3 minute și jumătate înainte de final, ultimul menționat reușind un and-one. Seria de puncte consecutive a sârbilor s-a prelungit, ajungându-se la 66-79 prin triplele lui Popovic și Zagradanin.

Căderea bruscă și dură a ardelenilor de pe final i-a costat meciul, Partizan NIS Belgrad câștigând în cele din urmă cu 73-84, după ce tinerii clujeni s-au ținut mai bine de 35 de minute cot la cot cu adversarii mult mai experimentați.

Double-double pentru Diaby, iar Lăpuște prinde un meci excelent „de afară”

Foto: adidasngt.com

Vlad Marinău a fost principalul marcator al clujenilor, cu 16 puncte, 2 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții, fiind urmat de David Lăpuște (12 puncte, 4/6 de la distanță) și Modibo Diaby (10 puncte, 12 recuperări, 4 intercepții și 4 capace). De la Partizan NIS au ieșit în evidență Marko Vukcevic (21 de puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive), Dordije Jovanovic (16 puncte, 4/7 de la distanță, 4 recuperări) și Srdan Popovic (12 puncte, 6 pase decisive).

U-Banca Transilvania va juca ultimul meci din faza grupelor de la EuroLeague Adidas Next Generation Tournament sâmbătă, de la ora 15, cu Maccabi Tel Aviv, joc ce va decide dacă alb-negrii luptă pentru clasarea pe 5 sau pe 7 la final.

Foto: adidasngt.com

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *