Modibo Diaby, medii de peste 10 puncte și recuperări în prima zi la EuroLeague Adidas NGT

Pivotul din Mali a strâns cifre foarte bune în cele două jocuri din prima zi a turneului Euroligii juniorilor desfășurat la Belgrad. Diaby este singurul baschetbalist din grupa A, în care joacă U-BT, cu cifre de double-double după ziua inaugurală.

Titular pe poziția 5 în lotul studenților, Diaby a debutat cu 12 puncte (6/7 la două puncte), 9 recuperări, 4 pase decisive și 2 intercepții împotriva celor de la Crvena Zvezda Belgrad, având 23 indexul valoric.

Africanul a replicat apoi cu 10 puncte, 12 recuperări, 4 intercepții și 4 capace împotriva lui Partizan NIS Belgrade, în puțin peste 38 de minute pe teren. După două etape, Modibo Diaby are medii de 11 puncte, 10.5 recuperări și 2.5 capace, cu 61% procentaj al aruncărilor.

David Lăpuște, lider la puncte marcate

Foto: adidasngt.com

Tânărul clujean a evoluat în ambele partide de vineri, având în ambele cazuri 12 puncte marcate, dar cu 60% din afara arcului de cerc, fiind principalul trăgător de la distanță pentru U-BT.

De notat că, deși are 18 puncte înscrise după primele două jocuri, Dragoș Lungu nu a evoluat deloc în disputa cu Partizan Belgrad, statisticile strângându-le doar din meciul cu Steaua Roșie.

U-Banca Transilvania va evolua sâmbătă, începând cu ora 15, împotriva lui Maccabi Tel Aviv, în ultimul meci al grupei A.

Foto: u-bt.basketball (Mircea Roșca)

sportulclujean

Toate articolele →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *