U-BT încasează o înfrângere dură în debutul Euroligii juniorilor

Juniorii echipei U-Banca Transilvania au debutat cu un eșec la Belgrad, 53-89 cu Steaua Roșie, în primul joc al EuroLeague Adida Next Generation Tournament. Continuarea are loc în această seară, cu cealaltă formație din Belgrad, Partizan NIS.

U-BT: Marinău – Lungu – Pașca – Grasu – Diaby

Crvena Zvezda: Vukas – Matovic – Topalovic – Saranovic – Brankovic

Dragoș Lungu a deschis disputa din Sala ‘Zeleznik” cu o treiță, replica sârbilor venind aproape imediat, prin două libere transformate de Nikola Saranovic. Steaua Roșie a trecut după nu mult timp în avantaj, 5-10, scor la care clujenii au solicitat timp de odihnă. Time-out-ul i-a ajutat mai mult pe alb-roșii, care s-au desprins la +10, scor 9-19, apoi Filip Radakovic a urcat avantajul la 9-21. Sfertul inaugural s-a terminat cu 12-25, ultimul coș al studenților fiind reușit de Alexandru Pașca.

Sârbii domină fizic și aruncă mult mai bine

Foto: adidasngt.com

Crvena Zvezda a debutat cu un „run” de 8-0 în sfertul secund, urcând astfel diferența la +20, la scorul 12-33. Avantajul format de sârbi s-a dovedit prea mare de recuperat și U-BT a venit la sub 20 în doar câteva rânduri. David Lăpuște a putut tăia din diferența enormă, mai întâi la 25-42, apoi la 28-43, cu o triplă. În cele din urmă Lazar Gacic a stabilit scorul pauzei, 28-47 în favoarea sârbilor.

Trei oameni ai Stelei Roșii au strâns deja 10 puncte până la pauză, fiind vorba despre Vladimir Pavlovic, Filip Radakovic și Nikola Saranovic, singurul care a ajuns la acest prag de la U-BT fiind Modibo Diaby.

Avantajul tot crește

Foto: adidasngt.com

U-BT a început să cedeze tot mai multe puncte ușoare, ajungându-se la 34-60 la mijlocul sfertului al treilea, după coșul lui Filip Brankovic. Lungu și Grasu au punctat apoi, nu înainte ca sârbi să refacă diferența, 38-64, prin Topalovic.

David Lăpuște a transformat două libere, ajungând și el la borna celor 10 puncte marcate, iar cu 14 secunde rămase din sfertul cu numărul trei, Pavlovic a stabilit scorul acestui parțial, 40-67. A fost de altfel și sfertul cel mai sărac în puncte de până acum, 32 în total.

Șase minute fără punct marcat în ultimul sfert

Foto: adidasngt.com

„Crveno-beli” au început excelent decisivul, cu 13-0, prin care s-au dus la 40-80, timp în care Luka Vudragovic a pus patru puncte pentru echipa sa. Clujenii au replicat cu un parțial de 7-0, coșuri semnate de Lungu, Schmidt și Lăpuște (47-80).

Până la final avantajul nu a mai urcat la +40 pentru sârbi, care se impun cu 53-89, la capătul unui joc stăpânit în totalitate. U-BT va juca tot azi, de la ora 21, cu Partizan NIS Belgrad, în al doilea meci al grupei. Duelul poate fi urmărit în direct pe canalul de YouTube al KK Crvena Zvezda.

Foto: adidasngt.com

Dragoș Lungu a strâns 18 puncte (2/3 de la distanță), 9 recuperări și 2 pase decisive, fiind cel mai bun om al clujenilor, urmat de Modibo Diaby și David Lăpuște, ambii cu 12 puncte. Filip Radakovic a marcat 17 puncte pentru Steaua Roșie Belgrad, alături de 3 recuperări și 2 interepții, fiind secondat de Vladimir Pavlovic (14 puncte, 5/5 la nivelul aruncărilor, 4 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții) respectiv Nikola Saranovic (12 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive și 3 intercepții).

Foto: Twitter KK Crvena Zvezda

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *