Înfrângere suferită de U-BT în ultimul meci al grupelor Euroligii juniorilor

Academia U-BT a încheiat faza grupelor din EuroLeague Adidas NGT cu o nouă înfrângere, 73-82 împotriva celor de la Maccabi Tel Aviv. Clujenii au încasat și în acest joc peste 80 de puncte.

U-BT: Marinău – Lungu – Pașca – Grasu – Diaby

Maccabi: Menchel – Guter – Rozenwaig – Levin – Eliaszadeh

Startul a fost excelent, cel mai bun de până acum, Lungu și Grasu deschizând cu 5-0 pentru clujeni, înainte ca Guter să răspundă de la mare distanță. S-au făcut iar două posesii lungime la 12-7, prin două libere transformate de Lungu, asta după ce Maccabi ținuse la un punct sau două diferență. Grasu a încheiat un prim sfert bun, marcând pentru 14-9, scorul după parțialul inaugural.

Deja 10 posesii pierdute până la pauză

Foto: adidasngt.com

Continuarea a fost mai mult decât promițătoare, Lăpuște înscriind din afara arcului de cerc, 17-9. Israelinii și-au revenit însă extrem de rapid, întorcând soarta meciului în favoarea lor, 22-26, la capătul unui „run” de 17-5! Ștefan Grasu, cu un and-one, și Modibo Diaby au replicat, 27-26, dar avantajul alb-negrilor a fost de scurtă durată. Maccabi a forțat iar, când trebuia și a intrat la cabine cu șapte puncte în față, 30-37. Diferența s-a făcut în special la mingile pierdute, U-BT având 10 turnovers în 20 de minute, față de doar 3 pentru Maccabi.

Crește încet diferența în favoarea israelienilor

Foto: adidasngt.com

Ido Menchel și-a dus în premieră echipa la peste 10 puncte între, 32-43, cu două aruncări libere transformate, scorul crescând ulterior la 13 lungimi, 35-48, prin tripla lui Niv Avidan. U-BT a revenit la două posesii cu trei minute rămase din acest parțial, 49-53, prin reușita lui Dragoș Lungu, iar ulterior la 53-57, coș Diaby.

Maccabi Tel Aviv și-a menținut avantajul până la ultima sirenă din sfertul al treilea, însă era doar de 5 puncte, scor 55-60, după ce conducea și la 13 puncte la un moment dat.

Clujenii revin, se țin excelent, dar cad iar pe final

Foto: adidasngt.com

Grasu, Năstruț și Pașca au contribuit din plin la seria superbă de 8-1 în debutul ultimului sfert, iar Clujul venea din nou la conducere, 63-61. Maccabi a replicat imediat, 63-68, aproape de jumătatea decisivului. Un nou „run” a venit de la „studenți”, finalizat de tripla lui Năstruț (71-69), cu puțin peste trei minute și jumătate rămase.

Însă, la fel ca și cu Partizan în ziua anterioară, U-BT a căzut pe final și Maccabi Tel Aviv a fost mai bună la finalizare, refăcându-se o diferență de trei posesii, 73-82. Clujenii pierd al treilea meci al grupei, însă al doilea din care putea obține mult mai mult având în vedere cum au revenit în debutul sfertului decisiv.

Ștefan Grasu și-a intrat în formă în cele din urmă, contabilizând 24 de puncte, 13 recuperări, 5 pase decisive dar și 5 turnovers. Acesta a fost urmat de Modibo Diaby (16 puncte, 10 puncte, 5 pase decisive) și Dragoș Lungu (11 puncte, 7 recuperări, 7 pase decisive). Din tabăra lui Maccabi au ieșit în evidență Ido Iluz (23 de puncte, 2 recuperări, 5/9 de la distanță), Ido Menchel (19 puncte, 5 recuperări, 10 pase decisive) și Yuval Levin respectiv Jonatan Guter cu câte 10 puncte.

Foto: adidasngt.com

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *