Sticla Arieșul Turda a bătut liderul seriei a IX-a! Sănătatea Cluj, remiză în 10 oameni, Someșul Dej cedează și cu Gloria Bistrița

Runda a 13-a din Liga 3 a adus o singură victorie pentru echipele clujene, succesul fiind consemnat tocmai de Sticla Arieșul Turda, în derby-ul județean cu Unirea Dej!

Turdenii au deschis scorul, după ce au putut echilibra începutul partidei, ce le-a aparținut dejenilor. Cobârzan s-a aflat la finalizare, lăsând în urmă trei uniriști pentru 1-0. Liderul seriei a egalat peste puțin timp, prin Andrei Pop din penalty, dar Arieșul a trecut iar în avantaj. Gazdele au executat un corner, finalizat de Florin Dan, la capătul unui sfert de oră nebun, din minutul 17 până în minutul 32.

Repriza a doua nu a adus alte goluri, cu toate că ocazii au fost și Sticla Arieșul oferă Unirii Dej al doilea eșec stagional, prin care permite Cugirului să se apropie de prima poziție, la doar două puncte. De remarcat și că de la revenirea pe bancă a lui Artur Podar, Turda încă nu a pierdut în campionat (3 victorii, un egal)!

Un punct la Soda Ocna Mureș pentru Sănătatea Cluj

Deși pornea din postura de favorită, Sănătatea nu și-a putut menține avantajul dat de golul lui Tilincă, Marton Szolosi înscriind în propria poartă pentru 1-1 la pauză. „Virușii” au fost nevoiți și să joace în 10 oameni, după eliminarea din prima parte a lui Oltean, iar acest detaliu s-a văzut imediat după reluare, când Cristea a întors rezultatul în favoarea Sodei.

Dan Roman a restabilit egalitatea cu un sfert de oră înainte de final și Sănătatea scoate maximul din deplasarea de la Ocna Mureș, cu toate că a înscris de trei ori, una dintre reușite fiind autogol.

Someșul Dej pierde un derby de clasament cu Bistrița și cade în spatele Gloriei

Foto: Facebook FC Someșul Dej

Un nou duel complicat pentru nou-promovată nu a fost absolvit cu bine, deși Someșul Dej a evoluat acasă. Gloria Bistrița și-a format un avantaj de două goluri până la pauză, prin reușitele lui Sulici și Enescu, replica din penalty semnată de Visic nevalorând puncte pentru „portocalii”.

Dejenii coboară pe 5, fiind acum la opt lungimi de Minaur Baia Mare, ocupanta poziției secunde și nou-promovata rămâne să lupte pentru o clasare în top 4 cel puțin.

Foto: Facebook TurdaNews

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *