Final dureros de turneu. U-BT pierde la limită cu Lokomotiv Kuban Krasnodar

Tinerii baschetbaliști clujeni au cedat în disputa pentru locurile 7-8 în fața rușilor de la Lokomotiv Kuban Krasnodar, scor 67-71. Ardelenii au revenit de la -17 și puteau trimite meciul în prelungiri pe final.

U-BT: Marinău – Lungu – Turdean – Grasu – Diaby

Lok. Kuban: Vedishchev – Evdomikov – Yusupov – Kuzmenko – Nyagu

Meci de uzură, așa poate fi descris cel mai bine debutul finalei pentru locurile 7-8 dintre U-BT și Lokomotiv Kuban Krasnodar. Rușii au deschis scorul cu trei aruncări libere, 0-3, Turdean venind cu replica de la distanță. U-BT s-a dus apoi la conducerea partidei, cu o serie de opt puncte ca răspuns, Grasu nimerind și el o triplă la 8-3.

„Loko” a egalat la 8, coș Sheianov, apoi a revenit la conducere, 11-12, pe care nu a mai cedat-o până la finalul sfertului, adjudecat cu 13-17. Primul parțial s-a remarcat prin cele 17 posesii pierdute în total (10-7, U-BT „conducea”), dar și prin cifrele mai bune din afara arcului de cerc pentru clujeni, 43%, față de aruncările normale (28%).

Adversarii își iau avânt

Foto: adidasngt.com

Sfertul secund a pornit cu revenirea alb-negrilor 18-19, Darius Coste înscriind și el de la distanță. Momentele bune ale clujenilor au fost însă oprite rapid și cu o serie de 10-0, rușii s-au desprins în premieră la +10, scor 18-29, prin coșul lui Kuzmenko.

Lungu spera să dea startul unei noi replieri pe tabelă, cu o treiță din colț la 25-29, însă avântul ardelenilor s-a oprit brusc, pentru a doua oară în acest sfert, Lokomotiv Kuban mergând la 27-37. Volkov și Kuzmenko au punctat ultimii până la pauza mare, unde reprezentanta Rusiei a intrat cu 27-42, la capătul unei prime reprize în care și-a dominat fizic adversarul.

Dragoș Lungu și Darius Coste au fost principalii marcatori după 20 de minute pentru U-BT, cu 8 respectiv 6 puncte, dar cu aceleași cifre din afara arcului de cerc, 2/3. Rușii au replicat prin Daniil Volkov (8 puncte, 2/2 de la distanță), plus un număr dublu de recuperări, 25-12!

Lokomotiv se ține tare la conducerea jocului

Foto: adidasngt.com

La revenire rușii s-au dus în două rânduri la +17 pe tabelă (27-44 și 29-46), după care Diaby și Lungu au încercat s-o aducă mai aproape pe U-BT, 38-49. Marinău și-a trecut în cont prima triplă din acest joc și o aducea pe Universitatea la doar șapte puncte în spate, 43-50.

„Studenții” și-au întărit simțitor defensiva în a doua parte a acestui parțial, stând momente bune la 8-10 puncte de adversară. Nyagu a prins rotația pe picior greșit și a înscris de la distanță, 46-57, ulterior aruncarea liberă a lui Lungu și coșul pe contră semnat de Schmidt să stabilească scorul după sfertul al treilea, 49-57.

La mare luptă în ultimul sfert. Clujenii se apropie la trei lungimi

Foto: adidasngt.com

U-BT a venit la doar cinci puncte în primele trei minute ale sfertului decisiv, Diaby apropiind scorul pe tabelă la 52-57. Sheianov și Lungu și-au transformat apoi aruncările libere (54-59), fiind ulterior rândul pivotului de la U-BT să treacă la linia de fault, 56-59.

Lokomotiv Kuban a început să respire puțin după o aruncare mare de la distanță semnată de Kuzmenko, prin care s-a refăcut diferența de două posesii (58-64). U-BT nu a găsit soluții în față unei apărări om la om preț de mai bine de două minute, Nistor reușind un and-one ulterior pentru 61-66.

All in pentru finalul jocului

Foto: adidasngt.com

Dragoș Lungu a ieșit la rampă din nou, cu o nouă triplă (3/5) într-un moment tensionat, Clujul venind iar la -3, scor 64-67. Nyagu a ratat după time-out un dunk ce putea cântări enorm și Diaby a trecut la linia de fault cu un minut și jumătate înainte de final, transformând doar o aruncare (65-67).

Egalitatea s-a restabilit în sfârșit prin liberele lui Lungu (67-67), după care Kuzmenko a readus-o pe Krasnodar la conducere, cu un floater (67-70), când erau 23 de secunde până la ultima sirenă.

Lungu a ratat șansa trimiterii meciului în prelungiri și l-a faultat apoi pe Vedishchev, care a stabilit scorul final, 67-71 pentru Lokomotiv Kuban Krasnodar. Rușii termină astfel pe 7 în turneul Euroligii juniorilor de la Belgrad, iar U-BT pe 8.

În ciuda ratării ultimei aruncări, Dragoș Lungu a contabilizat 19 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive și 3 intercepții, alături de 3/6 la aruncările de la distanță, fiind urmat de Modibo Diaby (12 puncte, 9 recuperări, 6 intercepții) și Ștefan Grasu (9 puncte, 4 assist-uri). De la Lokomotiv Kuban s-au remarcat Mikhail Vedishchev (18 puncte, 2 pase decisive, 2 intercepții), Lev Kuzmenko (15 puncte, 4 recuperări) și Artem Oreshnikov (9 puncte, 5 recuperări).

Foto: adidasngt.com

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *