Revenire dramatică. „Tricolorii mici” au învins Ungaria și sunt la un pas de calificare

Echipa națională de tineret a României a reușit prima victorie la Europeanul de tineret învingând gazda Ungaria, scor 1-2, după un meci influențat de deciziile controversate de arbitraj. 

Partida de pe stadionul „Uj Bozsik” a început cu posesia maghiarilor în jumătatea noastră, iar prima ocazie a venit din gheata căpitanului Bendeguz Bolla care l-a testat pe Vlad cu un șut bun de la distanță. Băieții antrenați de Adi Mutu au preluat treptat conducerea partidei pe fondul unui joc foarte dur al ungurilor care au faultat foarte des.

Cea mai mare ocazie a noastră a fost pe finalul reprizei în urma unei combinații inteligente inițiată de Ciobanu. Radu Boboc a finalizat mingea lăsată de George Ganea, dar fundașul lateral de la Viitorul a ratat poarta. Până la finalul reprizei, Ungaria a rămas în inferioriate numerică după ce Adrian Szoke a primit al doilea galben.

După pauză România trebuia să primească o lovitură de pedeapsă când Ciobanu a fost faultat în careu. Lipsa sistemului VAR de la acest turneu final a fost resimțită de tricolori la acestă fază care i-a dezavantajat. La puțin timp după, Ungaria pornește pe un contraatac inițiat după un fault nesemnalizat la Haruț, la capătul căruia mijlocașul Andras Csonka deschide scorul cu o execuție din fața porții. Defensiva lui Mutu a fost prinsă pe picior greșit iar maghiarii au profitat la maxim de oportunitate.  

După golul primit românii și-au sufocat adversarii în ultima treime cu o presiune constantă care a fost fructificată de Alex Mățan la finalul unei faze care părea că nu se mai termină. Jucătorul lui Columbus Crew a marcat cu o execuție plasată, foarte spectaculoasă. 

În urma unor ratări imense ale lui Adi Petre sau Darius Olaru, la un corner, Alexandru Pașcanu a marcat pentru 2-1. Cel mai selecționat tricolor din acest lot s-a desprins din marcaj și a reușit să finalizeze centrarea chiar dacă era ținut de tricou. 

Nu a fost un final liniștit, însă șutul lui Barany din prelungiri a fost apărat spectaculos de Vlad, care a contribuit din plin la această victorie.

Elevii lul Mutu se află în acest moment pe primul loc în grupă, cu 4 puncte, cel puțin până la meciul dintre Germania și Olanda de la 22:00. Calificarea în fazele eliminatorii din vară este foarte aproape, România având ultimul meci din grupă cu Germania, marți, 30 martie.  

Daniel Kerekes

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *