A fost odată o echipă studențească: Universitatea Cluj

”U” Cluj, echipa elanurilor nestăvilite, a scris marele gazetar Ioan Chirilă despre echipa de fotbal Universitatea Cluj în cartea aniversară a semicentenarului, celebra ”Șepcile Roșii”. Era atunci o componentă mare studențească. A fost o echipă cu doctori, avocați, economiști și ingineri.

Un internaut a postat in online o fotografie superbă, destul de rară, cu echipa anilor 70 chiar în față sediului central al Universității ”Babeș-Bolyai” de pe strada Mihail Kogălniceanu.

Îi regăsim de la fostul jucător, atunci conducător deja Remus Câmpeanu la regretatul portar si antrenor Nicolae Szoboszlay, de la regretatul mijlocaș Manu la fundașul lateral Sorin Bagiu, fost președinte, de la alt mare dispărut, fundașul Dan Anca la Alexe Uifăleanu, dar și jucători simbol ca Septimiu ”Tim„ Câmpeanu, Ionel Dobrotă, Marcel Lăzăreanu, Ioan Ciocan ”Ciochi”, Vidican, Iosif Mureșan sau Florin Pop.

A fost odată o echipă studențească…

Written by 

Peste 20 de ani de experiență în industria media din România, autor al istoriei presei clujene, "Colosul cu picioare de hârtie", dar și co-autor al volumului "Cluj contra Cluj - Istoria celui mai vechi derbi local din România", o sinteză a confruntărilor directe dintre "U" Cluj și CFR, realizată în colaborare cu jurnalistul Bogdan Stanciu.

3 thoughts on “A fost odată o echipă studențească: Universitatea Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *