U-Banca Transilvania își continuă parcursul în LNBM cu un nou turneu pe teren propriu

La Cluj-Napoca vin alte două echipe modeste, CSM Focșani și CSM VSKC Miercurea Ciuc, alături de CSA Steaua din nou, U-BT fiind în postura favoritei și poate rota tot lotul avut la dispoziție.

Primul joc pentru clujeni din acest nou turneu găzduit de BTarena va avea loc vineri seara, de la ora 19, cu CSM 2007 Focșani. Trupa din Vrancea ocupă înaintea etapei a 19-a locul opt în clasamentul Ligii Naționale, cu 5 victorii și 13 înfrângeri, profitând însă de meciurile mai puține jucate de CSM Galați, CSM Oradea sau Dinamo București.

Focșani a bătut o singură echipă în ultimele 5 jocuri, pe Miercurea Ciuc (77-66), în rest suferind eșecuri clare, la difrențe mari. Jimmie Lee Taylor III (16.6 puncte), Robert Sampson (8.8 recuperări) și Cătălin Petrișor (3.5 pase decisive) sunt liderii vrâncenilor.

Tot de la ora 19, dar sâmbătă, U-BT primește vizita echipei CSM VSKC Miercurea Ciuc, penultima clasată în LNBM, cu un bilanț de 2 victorii și 16 înfrângeri. Ciucanii n-au mai câștigat un meci din ianuarie, 69-62 cu CSM Târgu Jiu și par a fi în acest moment cea mai slabă echipă din campionat.

Miles Anthony Bowman Jr. se remarcă cu 13.4 puncte pe meci, alături de 7.6 recuperări, liderul la assist-uri fiind fundașul din Estonia, Rait Riivo Laane, cu 3.8 pase decisive.

Fiecare meci din cadrul turneului desfășurat în BTarena va fi transmis în direct pe YouTube FRB TV.

Reveniri și o absență importantă

Mihai Silvășan se va putea baza din nou pe tinerii plecați săptămâna trecută la Belgrad, pentru Euroliga juniorilor, fiind o oportunitate mare de a prinde minute importante în campionat acum. De asemnea, Nandor Kuti a revenit de o perioadă la antrenamente și se pregătește cot la cot cu echipa.

În schimb va lipsi în mod cert Donatas Tarolis, care a suferit o accidentare în meciul cu CSM Galați și are piciorul drept imobilizat câteva zile.

Foto: Emi Turbuc

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *