U-BT trece clar de CSM Focșani, dar cu multe ratări

U-Banca Transilvania și-a dominat adversara, câștigând cu 92-74 în fața celor de la CSM 2007 Focșani în primul meci al clujenilor din turneul 10 al LNBM. Patrick Richard a marcat singurele puncte de la distanță pentru clujeni, care au avut 4/17 la acest capitol!

U-BT: Wright – Edwards – Guzman – Grasu – Stipanovic

CSM Focșani: Taylor III – Petrișor – Pesic – Sampson – Antonescu

Doar două puncte au reușit clujenii în primele trei minute de joc, și acelea de la linia de fault, prin Guzman, moment după care Focșaniul a întors, preluând conducerea cu 2-7. Edwards și Guzman au refăcut diferența de o posesie (5-7), primul coș din acțiune reușindu-l Grasu, din spațiul de trei secunde.

Marquis Wright a întors situația de pe tabelă în favoarea U-BT, scor 11-9, cu o aruncare de la semi-distanță, Sampson egalând pe următorul atac. Zganec i-a dus pe clujeni în premieră la +4, scor 17-13, fiind lăsat liber să pătrundă către panou. Sfertul inaugural a consemnat pe final și cea mai mare diferență, 24-17, prin reușita lui Stipanovic.

Start lent și în sfertul secund

Vrâncenii și-au revenit în debutul sfertului secund, David Antonescu reușind să taie la două puncte avantajul clujean (24-22), după care pe un atac rapid Krivokapic a restabilit egalitatea. Clujenii s-au reîncălzit treptat, patru puncte consecutive semnate de Richard urcând scorul la 32-26.

Partea secundă din sfertul 2 a venit cu mai multe atacuri ratate de ambele părți, Milos Pesic fiind cel care a încheiat seria negativă, fără puncte, la 35-30. U-BT a încheiat repriza cu un parțial de 10-2, prin care s-a ajuns la +10 pe tabelă, 45-32 la pauza mare.

Andrija Stipanovic a strâns 11 puncte, fiind principalul marcator de pe parchet, alături de David Antonescu (7) de la Focșani. Clujenii au suferit la aruncări (44%, la fel ca adversarii), având 0/8 de la distanță, dar 13/17 la libere.

U-BT începe să calce pe accelerație

Dominarea fizică a fost atuul principal al gazdelor în prima parte a sfertului al treilea, ajungându-se la număr dublu de recuperări (28-14), iar pe atac Stipanovic și-a condus echipa la un avantaj de 16 puncte, scor 53-37. Focșaniul a încercat în zadar să revină la minim 10 puncte între, lovindu-se mereu de „oamenii mari” ai Clujului (57-44).

Lucian Țibârnă i-a readus pe vizitatori la trei posesii distanță, 58-49, replica venind furtunos de la Patrick Richard, americanul urcând scorul la 63-49. U-BT s-a dezlănțuit pe final de sfert, apropiindu-se de pragul celor 20 de puncte între (69-50), Guzman stabilind, cu un dunk spectaculos, scorul după 30 de minute, 71-50.

Patrick Richard își continuă jocul entuziasmant

Două treițe, ambele semnate de Richard au urcat imediat avantajul „studenților” la 77-50. Alb-negrii s-au apropiat fulminant de +30, la 84-56, finalul fiind abordat cu o rotație din doi români (Grasu și Vida).

CSM Focșani a reușit câteva puncte consecutive pentru 84-63, ulterior 88-67, însă U-BT a găsit mereu replica pentru a menține diferența de peste 20 de puncte între, însă ultima sirenă a adus scorul 92-74. Pe lângă succesul din BTarena, băieții pregătiți de Mihai Silvășan s-au putut bucura și de un rezultat favorabil lor, CSM Oradea trecând de CSU Sibiu cu 82-71!

Patrick Richard a încheiat cu 21 de puncte, 2 recuperări, 3 assist-uri, 3 intercepții și 4/8 din afara arcului de cerc, fiind cel mai bun marcator al partidei. Americanul a fost urmat de Andrija Stipanovic (17 puncte, 10 recuperări, 5 pase decisive) și Karel Guzman (13 puncte, 6 recuperări, 2 intercepții). Trei oameni de la CSM Focșani au strâns peste 10 puncte, fiind vorba despre Robert Sampson (14 puncte, 8 recuperări) respectiv Milos Pesic și Milos Krivokapic (ambii 10 puncte).

U-BT va juca sâmbătă seara, tot de la ora 19, cu CSM VSKC Miercurea Ciuc.

Foto: arhivă u-bt.basketball

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *