U-Banca Transilvania ajunge la succesul cu numărul 20 în actuala stagiune

U-Banca Transilvania a terminat un nou turneu pe teren propriu cu victorie, 86-66 împotriva echipei CSM VSKC Miercurea Ciuc, într-un meci în care greșelile n-au lipsit. Harghitenii au condus timp de aproape 20 de minute!

U-BT: Wright – Edwards – Vida – Guzman – Stipanovic

VSKC M. Ciuc: Laane – Șerbănescu – Movileanu – Corpodean – Shepherd

Scenariul negativ din debutul jocului s-a repetat pentru U-BT, care a pornit extrem de slab, 2-8 cu Miercurea Ciuc. Edwards și Zganec i-au readus pe clujeni la patru puncte diferență (4-8 și 6-10), dar ciucanii au avut, surprinzător, de fiecare dată o replică, ducându-se la șapte lungimi în față pe finalul sfertului inaugural, 10-17! Băieții lui Silvășan au aruncat dezastruos, 3/13 și 0/7 de la mare distanță, fiind inferiori și la recuperări (9-11).

Continuă prestația de nerecunoscut

Magusar a deschis sfertul secund cu o triplă, făcând 10-20! Clujul s-a apropiat treptat la două posesii, 17-22, însă Movileanu și Shepherd i-au desprins pe ciucani la nouă puncte în față, 19-28.

U-BT a început să și joace baschet pentru partea secundă a sfertului doi, când au egalat la 32, prin Wright. Edwards i-a dus în premieră pe studenți în avantaj, iar cu două secunde rămase din prima repriză, Guzman a dejucat defensiva harghitenilor, pentru 37-32 la pauza mare, după ce anterior a oferit două capace mari ciucanilor.

Gazdele au preluat cu greu avantajul, suferind mult timp în primele 20 de minute, când au terminat cu 44% la aruncări și doar 3/12 din afara arcului de cerc. Stipanovic și Edwards au strâns câte 9 puncte, de la Miercurea Ciuc remarcându-se Movileanu (8).

Lucrurile revin la normal

Suferința părea că s-a sfârșit și U-BT s-a desprins la trei posesii, 45-37, printr-un lay-up semnat de Wright. Stipanovic i-au dus ulterior pe clujeni la +10, scor 47-37, moment în care adversarii au cerut un timp de odihnă.

Zganec a mărit scorul în favoarea gazdelor, 55-40, pentru ca Guzman să finalizeze un contraatac perfect (59-42). Tânărul Modibo Diaby a stabilit diferența de +16 după trei sferturi, 63-47, procentajele „studenților” crescând treptat pe parcursul acestui act.

Faze spectaculoase pe alocuri în ultimul sfert

Guzman, cu un slam dunk spectaculos și Diaby au deschis bine decisivul, Clujul urcând la 67-47. Minute bune s-a stabilizat o diferență între 16 și 19 puncte în favoarea lui U-BT, înainte ca Diaby să înscrie la 77-57.

Cu o singură excepție, la 80-59, U-BT n-a avut mai mult de 20 de puncte în față pe finalul jocului. David Vida a stabilit scorul final, 86-66, cu două aruncări libere transformate cu un minut înainte de expirarea timpului. Alb-negrii ajung la al 20-lea succes stagional și vor sta în turneul următor, desfășurat săptămâna viitoare.

Andrija Stipanovic a terminat cu 14 puncte și 4 assist-uri, fiind urmat de Karlo Zganec (12 puncte, 10 recuperări, 4 pase decisive) și trio-ul Karel Guzman-Justin Edwards-Marquis Wright (toți cu 11 puncte). Vlad Corpodean a strâns 13 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive pentru Miecurea Ciuc, secondat de Emanual Shepherd (12 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive) și Adrian Movileanu (11 puncte, 3 recuperări).

Foto: u-bt.basketball (Manases Sandor)

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *