„Căpitanul” Dican, eroul de la Slatina! „U” Cluj s-a impus fără mari emoții în primul meci din play-out

Universitatea Cluj s-a impus de o manieră categorică duminică, 4 aprilie, în deplasare, în primul meci al play-out-ului, scor 2-4 (1-1), pe terenul formației CSM Slatina.

La prima acțiune a meciului, în minutul 3, Slatina a beneficiat de un penalty după un fault comis de Dican asupra lui Ianis Stoica, iar Daniel Rogoveanu a înscris imparabil la vinclu de la punctul cu var. Ovidiu Popescu a trimis puțin pe lângă poarta lui Muțiu din marginea careului (15).

„Șepcile roșii” au restabilit egalitatea prin Carol Taub, care a înscris cu o reușită bine plasată, în dreapta, la colțul lung, aproape de bară, fără șansă pentru portarul Slatinei (27). Prima repriză a fost una echilibrată, cu o posesie superioară din partea Universității Cluj, dar defensiva oltenilor a blocat foarte bine încercările ofensive ale clujenilor.

Ogbu a avut o situție importantă de gol, dar șutul său puternic a fost pe centrul porții, iar Grecu a reținut în doi timpi balonul (43)

În ultimul minut al primei reprize, „studenții” au avut două ocazii într-o singură fază, Pârvulescu a scăpat singur spre poartă și a reluat la colțul lung, dar mingea a lovit rădăcina barei și a revenit în teren până la Meșter, care a preluat balonul și a trimis spre poartă, dar mingea a trecut alături.

În prima parte a reprizei secunde, alb-negrii au preluat conducerea prin fundașul-căpitan Victor Dican, care și-a spălat păcatele de la penalty-ul comis în debutul primei reprize (50).

Tânărul jucător Cosmin Meșter a înscris golul al treilea dintre doi jucători, la jumătatea reprizei secunde, asigurând astfel trupei pregătite de Costel Enache un final de meci liniștit: 1-3 (65). „U” a mai înscris o dată și a majorat scorul la 4-1 în minutul 75 prin fundașul Victori Dican, care bifează astfel „dubla” în această partidă.

Gazdele au redus din diferență în minutul 87 cu o lovitură de cap prin Ianis Stoica, fiul fostului mare jucător al Stelei, Pompiliu Stoica, iar cu această reușită a fost tranșată soarta partidei (2-4).

În urma acestui succes, clujenii se află pe locul 2 în Grupa A din play-out, cu 32 de puncte, la unul diferență de liderul Farul.

Universitatea Cluj va evolua abia peste două săptămâni, pe teren propriu, cu Pandurii Tg. Jiu, miercuri, 14 aprilie, de la ora 17:00.

Echipele de start:

CSM Slatina: Nic. Grecu- Pissru (Deta, min 57), M. Manea, Cr. Preda, Bodri, Ov. Popescu (Doman, min 57), D. Toma (cpt.) (Grigore, min. 71), Rogoveanu (Radu C, min. 57), Oprescu, Necşulescu, I. Stoica
Rezerve: Velcu – Iana, M. Grigore, Cotigă, Deta, Vlada, Ceapă, C-tin. Radu, Doman
Antrenor: Cristian Stănculeţu

”U” Cluj: Muţiu – Ilieş (Meșter, min. 30), D. Acka (Pârvulescu, min. 30), Telcean, Ogbu (Gavra, min. 75), Taub, Andr. Răuţă, Pop (Golan, min. 46), Dican (cpt.), Negrean (Chacana, min 75), Ribeiro
Rezerve: Anca-Trip – Chacana, Gavra, Luchin, Ştefănescu, Sburlea, Nic. Pîrvulescu, Golan, Meșter
Antrenor: Costel Enache

Arbitru principal: Iulian Călin

Cartonașe galbene: Oprescu (79) // Ribeiro (70)

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

2 thoughts on “„Căpitanul” Dican, eroul de la Slatina! „U” Cluj s-a impus fără mari emoții în primul meci din play-out

  1. Cornel aprilie 4, 2021 at 3:32 pm

    Manu si Farcas, cei mai slabi ”jurnalisti” din presa locala.

    Răspunde
    1. sportulclujean aprilie 4, 2021 at 8:38 pm

      Mulțumim că ne citiți.

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *