CFR Cluj s-a impus chinuit în fața lui Dinamo. Feroviarii au evoluat cu doi oameni în plus aproape o oră

CFR Cluj s-a impus, la limită, luni seară, 5 aprilie, pe teren propriu, în fața unui Dinamo aflat în derivă, scor 1-0 (0-0), într-o partidă care a contat pentru etapa a 29-a a Ligii I. Feroviarii s-au chinuit să înscrie 80 de minute, deși aproape o oră de joc au evoluat cu doi oameni în plus pe teren.

Meciul a început echilibrat, echipele împărțindu-și posesia în primele minute. Clujenii au fost periculoși la incursiunea în careu a „căpitanului” Camora, care a nimerit bara cu un șut puternic din apropiere.

Mario Camora, la minge – Foto Paul Gheorgheci

După jumătatea reprizei, elevii lui Edward Iordănescu au preluat controlul jocului, iar în minutul 26 Adrian Păun a finalizat cu un voleu de la marginea careului, dar debutantul Kongshavn a parat spectaculos, mingea sărind la Debeljuh, iar atacantul gazdelor a reluat cu capul în bară. La puține momente, Paul Anton și-a lăsat echipa în inferioritate numerică în minutul 31, primind al doilea galben pentru un fault. Jocul dur al bucureștenilor a continuat, iar zece minute mai târzoi, Florin Bejan a văzut și el al doilea galben de la arbitrul Bîrsan, în minutul 37, după un fault asupra lui Păun. Oamenii lui Mulțescu s-au betonat în apărare absorbind cu succes presiunea feroviarilor până la finalul reprizei.

A doua repriză a debutat cu intrarea lui Omrani în locul lui Bordeianu, care a fost lovit de mai multe ori în prima repriză. Francezul a intrat bine în meci, având prima ocazie a reprizei cu un șut din interiorul careului apărat de portarul norvegian. Debutantul „câinilor” și-a continuat evoluția bună reținând lovitura de cap a atacantului francez și mai târziu voleul său, care între aceste ocazii a cerut și un penalty. Bucureștenii au reușit să iasă din apărare de câteva ori, amenințând poarta lui Bălgrădean prin Fabbrini, acesta reușind o incursiune periculoasă în careu. Debeljuh a pus și el în pericol poarta alb-roșilor printr-o nouă reluare cu capul, peste poartă.

Foto Paul Gheorgheci

În ultimele 20 de minute, meciul s-a transformat parcă într-unul de handbal, cu CFR-ul presând în continuu în jurul careului advers și cantonându-și adversarul în propria jumătate.

Omrani, cinci ocazii de gol înainte să înscrie golul victoriei în minutul 80 – Foto Paul Gheorgheci

Golul isbăvitor a venit din gheata nouarului Bilel Omrani, care a reușit să spargă gheața la a șasea fază de gol a sa la poarta dinamoviștilor, înscriind la capătul unei faze construită excelent de șeptarul Păun, acesta găsindu-l pe francez într-o poziție perfectă din care era imposibil să rateze (80). Omul potrivit la locul potrivit. Campioana a avut emoții la ultima fază a meciului la un corner al lui Dinamo, dar meciul s-a terminat cu victoria chinuită a clujenilor.

Foto Paul Gheogheci / sportulclujean.ro

Cu această victorie, CFR Cluj acumulează 63 de puncte și se apropie la un singur punct de liderul FCSB, cu o etapă înaintea finalului sezonului regular.

Etapa viitoare, feroviarii lui Edi Iordănescu vor evolua în Bănie, cu CSU Craiova, duminică, 11 aprilie, de la ora 21:30.

Echipele de start:

CFR Cluj: Bălgrădean – Carmora, Burcă, Vinicius, Manea(Susic 75) – Gîdea (Păun 10), Hoban(Sigurjonsson 66), Bordeianu( Omrani 46) – Costache, Debeljuh, Deac

Rezerve: Sandomierski, Susic, Latovlevic, Ben Youssef, Sigurjonsson, Soares da Silva, Itu, Păun, Omrani

Antrenor: Edward Iordănescu

Dinamo București: Kongshavn – Sorescu, Bejan, Albentosa Redal, R. Grigore – J. Gol( Ehmann), Răuță, Anton – Mihaiu( Puljic 41), Nemec( Blejdea), Fabbrini(Moldoveanu)

Rezerve: Mitrovic, Ehmann, Puljic, Crețu, Stan, Mustafa, Stere, Blejdea, Moldoveanu

Antrenor. Gheorghe Mulțescu

Arbitru principal: Marcel Bârsan

Asistenți: C. Danșa, A. Constantinescu

Arbitru rezervă. Florin Andrei

Obs. de joc: Ion Craiu

Obs. arbitri: C. Toma

Cronică de Daniel Kerekes student an 1, UBB Cluj, Jurnalism

Editor: Vasile Manu

Foto: Paul Gheorgheci

Written by 

One thought on “CFR Cluj s-a impus chinuit în fața lui Dinamo. Feroviarii au evoluat cu doi oameni în plus aproape o oră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *