CJ Cluj – Omagiu pentru Remus Câmpeanu: O pierdere însemnată pentru Cluj, a trecut la cele veșnice încă o personalitate de prin rang a județului

Consiliul Județean Cluj își exprimă profundul regret față de trecerea la cele veșnice a marelui sportiv Remus Câmpeanu, o legendă a clubului de fotbal Universitatea Cluj și o personalitate care a făcut cinste sportului clujean.Sincere condoleanţe familiei îndoliate iar pe cel care a părăsit această lume, Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Reamintim în acest context faptul că, pentru performanţele sportive de excepţie dar și pentru devotamentul față de orașul natal, Remus Câmpeanu a intrat în anul 2013 în Galeria marilor personalități ale județului Cluj, fiindu-i conferit titlul de Cetățean de Onoare al Județului Cluj – Clujean de Onoare.

Remus Câmpeanu s-a remarcat în plan sportiv datorită performanţelor sale deosebite înregistrate de-a lungul timpului în calitate de jucător de fotbal al Universităţii Cluj, domnia sa activând pentru acest club, cu onoare şi dăruire, nu mai puţin de 15 ani, între 1960 şi 1975. În tot acest interval de timp, marele fotbalist clujean a bifat aproape 400 de meciuri oficiale în toate competiţiile, (dintre care 328 de meciuri în Divizia A, un record absolut al vremii în România), reuşind să marcheze 25 de goluri.

Practic, istoria clubului de fotbal Universitatea Cluj se confundă cu personalitatea acestui mare fotbalist clujean, Remus Câmpeanu fiind sportivul care a jucat toată cariera pentru aceeași echipă şi, în toată această perioadă, doar în prima divizie. Cea mai mare realizare ca fotbalist a acestui clujean de excepţie a fost, cu siguranță, câştigarea Cupei României în anul 1965, după ce echipa clujeană a reuşit să se impună cu scorul de 2-1 în dauna echipei Dinamo Piteşti, unul dintre goluri fiind înscris chiar de către Remus Câmpeanu.

De altfel, aceasta reprezintă cea mai mare performanţă din istoria clubului Universitatea Cluj.Devotamentul lui Remus Câmpeanu faţă de echipa sa de suflet l-a determinat să nu stea departe nici măcar o clipă după renunţarea la cariera fotbalistică, acesta implicându-se imediat în conducerea Universităţii.

Astfel, în anul 1975 fostul mare fotbalist al „Şepcilor Roşii” a devenit preşedinte al clubului, funcţie pe care a păstrat-o până la Revoluţie. Ulterior, din anul 2008 a fost cooptat din nou în managementul clubului, oferindu-i-se funcţia de preşedinte onorific.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *