„U” – SCM Craiova (marți, ora 14.45): Repetiția finală înaintea unui retur infernal

Marți și miercuri are loc, la București, ultima etapă din turul de campionat al Ligii Florilor, campionatul urmând să se întrerupă apoi pentru acțiunile echipei naționale.

Universitatea Cluj întâlnește surpriza neplăcută din acest campionat, pe SCM Craiova, fosta câștigătoare a Cupei EHF traversând cel mai slab sezon de la ediția 2013/2014 încoace. Oltencele, pregătite de fostul selecționer Bogdan Burcea, se clasează abia pe 11 în campionat, cu 12 puncte acumulate, fiind momentan pe loc de baraj pentru menținerea în prima ligă.

Craiova a bifat doar 4 victorii în 13 meciuri, cu Dacia Mioveni, Activ Prahova Ploiești, CSM Slatina și Dunărea Brăila, în fața ultimei impunându-se surprinzător cu 28-27.

Deși are în lot nume importante precum Ana Maria Savu, Cristina Zamfir, Ekaterina Dzukheva, Ana Maria Țicu sau Andreea Adespii Molnar, SCM Craiova performează mult sub așteptări, fiind într-o criză vizibilă, de care ar putea profita Universitatea Cluj, aflată în mare nevoie de puncte.

În ceea ce privește meciurile directe, cele două formații s-au întâlnit de 19 ori în campionat, formația din Bănie având 9 victorii, Clujul replicând cu 8 meciuri câștigate, în timp ce două dueluri s-au încheiat la egalitate (24-24 în 2013 și 21-21 în 2016). „U” s-a impus ultima dată cu Craiova în februarie 2015, tocmai în fieful oltencelor (29-26), într-un sezon în care alb-albastrele au încheiat pe 5 în campionat.

Meciul dintre Universitatea Cluj și SCM Craiova începe marți de la ora 14.45, în Sala Polivalentă din București, și poate fi urmărit, contra cost, pe platforma tv.frh.ro.

Foto: Dan Potor (Fan Handbal)

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *