Apărarea, cheia succesului! Potaissa deschide cu victorie turneul de la Cluj-Napoca

Potaissa Turda s-a impus cu 29-24 (15-11) în fața echipei CSM Focșani 2007 într-un meci disputat în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj. Turdenii au beneficiat de o defensivă solidă și de doi portari în formă bună, George Șelaru apărând două aruncări de la 7 metri.

Chiar dacă diferența de valoare era net în favoarea Potaissei, CSM Focșani s-a ținut bine minute bune în start, fiind cea care a deschis scorul. Ghiță și Dumitriu au întors (2-1), pentru ca mai apoi Turda să se ducă la două goluri în față, 4-2.

CSM Focșani a revenit mereu, grație și evoluției bune în poartă din partea lui Marocico, care a avut un duel la distanță cu Irimuș, fiind egalitate pe tabelă până la 7-7. Thalmaier și Ghiță au mărit avantajul Potaissei din nou la două goluri, 9-7, timp în care vrâncenii n-au înscris preț de patru minute.

Apărarea solidă face diferența în ultima parte a primei reprize

Deși nu au fost neapărat probleme cu defensiva în primele 20 de minute, abia după 9-8 prestația mai bună în apărare pentru Turda s-a făcut simțită. Pavel (două goluri) și Thalmaier au mărit avantajul magnificilor la patru lungimi, 12-8, iar cu două minute înainte de pauză Pop a făcut 15-10.

Mădălin Țuțu a avut însă ultimul cuvânt, pentru 15-11 în favoarea turdenilor, într-o primă parte în care CSM Focșani s-a ținut aproape cu adevărat preț de 20 de minute, asta în special printr-o defensivă bine așezată și cu mai multe intervenții bune dintre buturi.

Șelaru o ține în față, în siguranță, pe Turda

În debutul părții secunde, vrâncenii au putut recupera un gol din dezavantaj (16-13 sau 17-14), o eliminare de două minute la Hrimiuc destabilizând puțin începutul bun (18-14). Șelaru a scos ulterior o aruncare de la 7 metri, Cîntec refăcând apoi avantajul de +5, scor 19-14.

Gabi Dumitriu a punctat de pe pivot pentru șase goluri în față în favoarea „magnificilor”, 20-14, care au prins din nou momente mai bune decât adversarii, asemenea primei reprize. Focșaniul a punctat de două ori consecutiv (20-16), ultima reușită cu poarta goală și Horațiu Gal era nevoit să ceară time-out.

Final tensionat, după ce Focșani revine și nu vrea să renunțe

Jocul a devenit unul de uzură în ultimele 15 minute, cu oaspeții revenind la trei goluri după momente, bune, 22-19 și 23-20, goluri semnate de Miroiu. Garda din județul Vrancea s-ar fi putut apropia la două lungimi, dar Irimuș a salvat excelent din șase metri, după ce l-a înlocuit pe Șelaru.

Gabriel Dumitriu a marcat golul victoriei cu două minute înainte de ultima sirenă, ducând-o astfel pe Turda la +4 în față (27-23). Scorul final a fost stabilit de Cristi Ghiță, 29-24 și Turda obține prima victorie în turneul de patru etape de la Cluj-Napoca.

Prin aceste trei puncte importante, magnificii revin pe 2 în clasament, cu 50 de puncte, și întâlnesc formația CSM Vaslui, joi de la ora 13.

AHC Potaissa Turda – CSM Focșani 2007 29-24 (15-11) / Au arbitrat Bogdan Ștark (București) și Romeo Ștefan (Prahova), iar observator FRH a fost Ștefan Ciurea (Dolj)

Potaissa: Irimuș, Șelaru – portari; Pavel 7 goluri, Zacaciurin 6, Dumitriu 4, Cîntec 4, Ghiță 4, Thalmaier 2, Rohozneanu 1, Pop 1. Antrenor: Horațiu Gal

Focșani: Marocico – portar; Marjanovic 6 goluri, Miroiu 6, Mocanu 3, Rață 2, Țuțu 2, Drăgan 2, Popovici 1, Mănescu 1, Marijanac 1. Antrenor: Dalibor Cutura

Foto: arhivă Dan Potor (Fan Handbal)

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *