„Lanterna roșie”, predată! „U” Cluj încheie turul campionatului cu o victorie mare împotriva Craiovei

Universitatea Cluj a bifat al doilea succes stagional în Liga Florilor la handbal feminin, 27-21 (14-7) cu SCM Craiova, în ultima etapă a turului. Prin cele trei puncte obținute, alb-negrele predau „lanterna roșie” Ploieștiului.

Miza s-a simțit în jocul ambelor formații, primul gol marcându-l Roza Chintoan după mai bine de două minute de la start. Pivotul putea face 2-0, dar a ratat pe contră și Craiova a egalat prin Orșivschi.

Universitatea a revenit însă la conducerea jocului, la două lungimi în față, 4-2, printr-o boltă superbă semnată de Raluca Nicolae. Oltencele au fost de nerecunoscut, cu multe greșeli individuale, pe lângă mingile apărate de Viorica Țăgean, iar Clujul s-a dus la 6-2.

Țăgean, meciul sezonului până acum!

Portarul clujencelor a prins o zi de grație în prima repriză, încasând doar 5 goluri în peste 22 de minute, timp în care a scos și o aruncare de la 7 metri! Alb-negrele s-au desprins treptat, mai întâi la 10-5, ulterior la 13-7, după ce Craiova marcase de două ori la rând între timp.

Reușita finală din primul mitan a semnat-o Paulina Masna, 14-7, cu o aruncare de la 7 metri după expirarea timpului de joc. Universitatea a dominat total prima parte, deși nu a fost un joc plăcut ochiului, cu greșeli tehnice de ambele părți, diferența făcând-o în special defensiva ardelencelor.

Craiova schimbă puțin ritmul, dar revine timid

Savu și Țicu (din 7 metri de două ori) au deschis bine repriza secundă pentru Craiova, care a venit la 14-10, ținându-și adversarele fără gol marcat preț de 4 minute. Clujencele au replicat la timp, și Masna și-a dus formația la +6, scor 16-10.

Iureșul ofensiv al oltencelor din debutul reprizei a doua s-a domolit, iar Universitatea a refăcut diferența de la pauză, 18-11, prin reușita Ralucăi Nicolae pe colțul scurt. Cu mici excepții (16-11 și 18-13), Craiova nu s-a putut apropia la sub cinci goluri, Clujul menținând 6-7 reușite între constant.

Povara ultimului loc s-a dus! Clujencele trag tare pentru salvarea de la retrogradarea directă

La intrarea în ultimele 10 minute, Masna și-a dus colegele la 21-14 și victoria părea doar o formalitate pe final, mai ales că SCM Craiova ratase tot mai multe situații clare de gol. Poloneza din tabăra ardelencelor a înscris apoi iar, 23-16, pe un spațiu gol lăsat în inter dreapta.

Diferența mare de pe tabelă a făcut ca antrenorul Craiovei să cedeze nervos, acesta fiind eliminat de arbitrii, cărora le-a reproșat limbajul neadecvat adresat fetelor sale („vorbește cum trebuie cu ele, că nu mâni oile aici”). Fără Bogdan Burcea pe bancă, „U” s-a dus la 24-16, în final meciul terminându-se cu scorul 27-21.

Universitatea Cluj scapă, după 15 etape, de ultimul loc în clasament, poziție pe care coboară Activ Prahova Ploieșt. Se anunță un retur fulminant pentru clujence, care au trei meciuri cruciale, cu Mioveni, Galați și Ploiești.

CSU Cluj-Napoca – SCM Craiova 27-21 (14-7) / Au arbitrat Alexandru Constantin (București) și Laszlo Gal (Harghita), iar observator FRH a fost Viorel Ciucan (București)

„U”: Țăgean, Ion – portari; Necula 7 goluri, Masna 7, Nicolae 4, Chintoan 4, Lazăr 3, Cordoș 2. Antrenor: Sebastian Micola

Craiova: Dzukheva, Curmenț, Chetraru – portari; Țicu 5 goluri, Zamfir 4, Savu 4, Orșivschi 3, Nica 3, Ion 2. Antrenor: Bogdan Burcea

Foto: arhivă Mihai Bocan

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *