Campioana cu 15 titluri naționale, de meserie nutritionist, e antrenată de mama ei!

Anamaria Nesteriuc, cea mai bună atletă din țară în probele de 60 și 100m garduri, își împarte timpul între pasiunea pentru sport, moștenită din familie, și cea pentru nutriție. Sportiva profesează la o clinică din Cluj-Napoca.

La 27 de ani, Anamaria Nesteriuc nu își vede viața fără atletism, sportul pe care îl practică de la 12 ani, datorită mamei sale, care îi este și antrenoare.

„Mi-am petrecut copilăria pe stadion, pe vremea aceea, părinții mei erau amândoi antrenori de atletism și neavând cu cine să mă lase acasă mă luau cu ei pe stadion”, a declarat atleta Anamaria Nesteriuc.

Până acum, Ana are 15 titluri de campioană națională în sală și în aer liber, în probele de 60 m garduri și 100 m garduri și este de două ori campioană balcanică în proba de 60 m garduri. 

Anamaria Nesteriuc

Mama sportivei, Doinița Nesteriuc, fostă atletă în proba de garduri, își pregătește fata încă de când aceasta a pășit în lumea atletismului.

„Era în cărucior, eram în Cluj-Napoca, atunci a auzit primul pocnet de pistol i-am pus degetele la urechi să nu se sperie, deja la al treilea s-a obișnuit”, a declarat Doinița Nesteriuc, antrenoarea Anamariei Nesteriuc. 

Încă de când era însărcinată, Doiniței Nesteriuc i s-a spus că fata sa îi va călca pe urmei. Ea povestește o întâmplare petrecută în aceea perioadă, în care și antrena. „Când eram însărcinată în cinci luni și jumătate m-am supărat puțin pe trei băieți din grupă care făceau prostioare din punct de vedere tehnic și am încercat să le arăt cum este corect. Eu lucram cot la cot cu copiii. Am agățat primul gard, l-am agățat pe al doilea și la al treilea am căzut pe burtă. Nu am pățit nimic, dar colegii mei din stadion au amuțit. Unul dintre ei mi-a zis „fiică-ta o să ajungă campioană în această probă” și până la urmă s-a adeverit”, a mai precizat antrenoarea.

Atleta se ocupă de meniurile mamei

Pe lângă atletism, Ana mai are și o altă pasiune. De un an este nutriționist la o clinică din Cluj-Napoca.

„Eu mă ocup bineînțeles și de partea alimentară și lucrez cu o clinică, îmi fac programul ca să pot merge și la antrenamente”, a completat Nesteriuc.

Mama are cel mai mult de „suferit„ din pricina noului job al fetei sale.

„M-a omorât și acasă, stă numai cu ochii pe mine, „ai grijă ce combinații faci, nu pune uleiul acesta, nu face aia’. E pasiunea ei. Inițial, a vrut să facă farmacie, după care a descoperit această specializare tot în cadrul facultății de farmacie”, a sustinut Doinița Nesteriuc.

Are 15 titluri de campioană națională la 60 m și 100 m garduri

Anamaria Nesteriuc are un palmares impresionant în proba sa preferată din atletism, gardurile. Sportiva este de 8 ori campioană națională în sală la 60 m garduri și de 7 ori în aer liber la 100 m garduri. Are și două titluri de campioană balcanică în sală.

De asemenea, deține zeci de medalii de argint și bronz la campionatele balcanice de sală și în aer liber. În 2017, la Campionatul Mondial Universitar, a câștigat medalia de bronz cu ștafeta de 4x400m și s-a clasat pe locul 5 în proba de 100 m garduri. La Campionatele europene indoor și outdoor a ajuns până în semifinale.  În 2021, s-a întors acasă de la Ostrava, unde a participat la un concurs alături de atleți importanți din Europa, cu medalia de argint, în proba de 60 m garduri, iar la Openul Serbiei a câștigat aurul în aceeași probă.

sportulclujean

Toate articolele →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *