Liga 3, etapa 15 – Sticla Arieșul Turda poate da o mână de ajutor Unirii Dej. Episodul al treilea din duelul Someșul Dej – CSM Satu Mare

Runda a 15-a din Liga a III-a programează câteva jocuri interesante pentru echipele clujene, cele cu miză fiind partida Unirii Dej, care își poate asigura matematic prezența la barajul de promovare, dar și meciul dintre Turda și Cugir.

Etapa este deschisă la Turda, unde Sticla Arieșul primește vizita formației CSO Cugir, ocupanta poziției secunde în seria IX. Cugirenii vin pe terenul celei mai în formă echipe din acest an, Turda acumulând 10 puncte din cele 12 posibile în 2021, parcurs ce a adus Sticla la două lungimi de podium. Turdenii pot ajuta rivala județeană Unirea Dej să-și asigură în mare chiar primul loc la finalul campionatului în cazul în care ar bate Cugirul în jocul de vineri după-amiază.

Sănătatea Cluj merge pe terenul ultimei clasate

Fără frica retrogradării după decizia FRF din această săptămână, virușii verzi se duc la Galda, pe terenul celei mai slabe formații din serie. Industria Galda și-a schimbat recent antrenorul, printr-un motiv amuzant, la cârma găldenilor revenind după câțiva ani Radu Andone. Cu noul tehnician, gruparea din Alba încearcă să obțină maximul pe acest final de retur, fiind sigură de locul în „C” pentru anul viitor, doar o retragere pe motive financiare putându-i lua dreptul de a juca în eșalonul terț.

Unirea Dej, față în față cu istoria

„Panterele roz” au o singură misiune de îndeplinit pentru această rundă, și anume să scoată cel puțin un rezultat de egalitate pentru biletele ce le asigură participarea la baraj. Adversarul pare unul facil, CS Hunedoara, aflată în partea a doua a clasamentului și fără motivație pe ultima sută a campionatului. Cu o victorie, dejenii pot spera și la câștigarea seriei, asta dacă CSO Cugir nu va câștiga la Turda, Unirea având în schimb și un meci direct cu metalurgiștii peste două săptămâni, pentru a deveni campioana acestei serii.

Al treilea episod dintre CSM Satu Mare și Someșul Dej

Cele două nou-promovate se întâlnesc din nou, pentru a treia oară în mai puțin de un an, statistica fiind de partea dejenilor, care n-au încasat vreun gol împotriva sătmărenilor (0-0 și 1-0 anterior). Forma de moment însă e de partea CSM-ului, care are două victorii și două remize în acest an, în timp ce Someșul Dej a ajuns la trei eșecuri consecutive în campionat. Orice rezultat în acest meci ar putea aduce modificări importante în clasamentul seriei a X-a, fiind aproape sigur că cele două nou-promovate nu o să rămâne pe 7 respectiv 9.

Programul etapei

Sticla Arieșul Turda – CSO Cugir (Stadionul Municipal, Turda, 9 aprilie, ora 17)

CS Hunedoara – Unirea Dej (Stadionul „Michael Klein”, Hunedoara, 10 aprilie, ora 17)

Industria Galda – Sănătatea Cluj (Stadionul Comunal Galtiu, Sîntimbru-Alba, 10 aprilie, ora 17)

Someșul Dej – CSM Satu Mare (Stadionul Comunal „Arena Iclod”, Iclod, 10 aprilie, ora 17)

Foto: Facebook TurdaNews

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *