Meci maraton la Dej! „U” Cluj pierde dramatic cu Unirea

Universitatea Cluj a cedat, 2-3 (25-21, 26-24, 20-25, 14-25, 13-15) cu CS Unirea Dej, în primul joc al turneului locurilor 5-8 din Divizia A1 la volei masculin. Alb-negrii s-au deplasat cu doar șase jucători la Dej, în timp ce gazdele au avut opt voleibaliști trecuți pe foaia de joc.

Dejenii au pornit puțin mai bine pe atac, făcând 0-2 din start, dar s-au văzut egalați rapid de Universitatea (4-4). „Studenții” au preluat în premieră conducerea la 5-4, pe o greșeală tehnică a Unirii, după care Dăineanu și-a dus formația la 6-4. Dejul a egalat rapid (7-7 și 8-8), de unde diferența au început s-o facă preluările mai bune și atacurile pe centru, prin Tudor Magdaș, Unirea ducându-se la 9-13.

Universitatea și-a revenit parțial, cu un as din partea lui Iov și atacul precis semnat de Negrean apropiindu-se la 14-15. Dejul a replicat prin Magdaș și Bartha, refăcându-se avantajul de trei lungimi, 14-17, cu timp de odihnă solicitat de Romeo Lotei. Asemenea însă momentelor anterioare, „U” a putut egala (17-17), prin punctele semnate de Vlad Negrean. Alb-negrii au trecut chiar în avantaj pentru momentele de final din setul inaugural (19-17 sau 20-18), Voinea prinzând un as norocos la 22-19, actul terminându-se cu 25-21.

Universitatea impune un joc bun și în setul secund. Dejul echilibrează finalul actului

Al doilea act a debutat diferit față de primul, cu „U” la conducere (3-0), de unde Dejul s-a putut apropia la o lungime (3-2 și 5-4). Negrean și compania au putut rupe echilibrul din acel moment și și-au mărit avantajul la 8-4. Scorul a căpătat încet proporții, 11-6 sau 13-7, „studenții” clujeni controlând parțialul, ajutați și de greșelile multe ale Dejului. Unirea a fost mult sub ce obișnuia să joace în acest campionat (18-11 „U”), chiar dacă nu are pentru ce trage în aceste ultime două turnee ale campionatului, Clujul putându-se distanța fără probleme.

Băieții pregătiți de Marius Dascălu și Tibor Szilagyi și-au mai revenit pentru a doua parte a setului, apropiindu-se la 18-16 sau 19-17. Uniriștii s-au trezit la timp și chiar au egalat la 21, pe fondul unui joc mult mai solid prestat. Combatantele au mers cap la cap pentru ultimele mingi, intrându-se în prelungiri, unde câștig de cauză a avut Universitatea, 26-24.

Avantaj pentru Unirea într-un nou set echilibrat. Dejenii revin în meci

Dejul a început bine setul trei, cu 2-0, dar s-a văzut egalată imediat (3-3). Unirea s-a desprins la două lungimi, 4-6 sau 6-8, într-un parțial în care echipele mergeau cap la cap. Giljanovic a făcut în premieră +3, scor 7-10, de unde Clujul a avut iar puterea să egaleze (10-10), înainte ca Bartha să-și readucă formația la conducere, 10-12. Partea a doua din acest set le-a aparținut dejenilor, care și-au format un avantaj de cinci puncte, 14-19, de unde Universitatea n-a putut reveni, uniriștii câștigând actul cu 20-25.

Start excelent al Clujului, șters cu buretele de adversari

Universitatea a debutat fulminant în setul patru, cu 5-0, două puncte fiind semnate de Filip Constantin, prin doi ași. Unirea Dej s-a apropiat însă la un singur punct, 7-6, pe fondul unor atacuri greșite ale Clujului, după care uniriștii au trecut în avantaj, 7-8, prin punctul reușit de Giljanovic. Dejenii s-au dus treptat la trei lungimi (9-12), ulterior la plus cinci, 9-14, blocajul funcționând tot mai bine. Scorul a crescut în continuare pentru Unirea (10-18), meciul mergând în set decisiv după 14-25 în actul al patrulea pentru Dej.

Decisivul, oglinda perfectă a desfășurării întregului meci

Degeana a condus din nou „U” în start la două puncte diferență, Unirea găsind mereu drumul spre egalare. Momentele echilibrate au fost rupte inițial la 6-8, prin punctul lui Giljanovic. Universitatea a putut egala din nou, 10-10, echipele mergând cap la cap până la 13 egal, de unde Unirea Dej s-a putut impune cu 13-15 grație lui Giljanovic și Bartha.

Uniriștii se impun cu 3-2 în derby-ul județean, revenind de la 0-2 și joacă mâine cu Dinamo (ora 17). În schimb Universitatea a ratat o șansă mare să câștige, dar calculele nu se schimbă și o victorie cu Știința Explorări Baia Mare mâine de la ora 14 ar garanta în mare proporție clasarea pe locul 7 la finalul campionatului.

Vlad Negrean și-a trecut în cont cele mai multe puncte din partea Clujului, 22, urmat de Marius Ciortea (11) și Claudiu Iov (10, plus 4 blocaje). De la dejeni s-au remarcat Tudor Magdaș (20), Ante Giljanovic (18) și Bela-Florian Bartha (16).

Foto: Facebook C.S. Unirea Dej

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *