Odihnește-te în pace, Remus Câmpeanu! Marea glorie a lui „U” Cluj, condusă pe ultimul drum

Marea glorie a clubului de fotbal Universitatea Cluj, Remus Câmpeanu, trecut în neființă la vârsta de 82 ani, a fost condus joi, 8 aprilie, la Cimitirul Central, pe ultimul său drum.

La slujba de înmormântare au participat jucătorii și staff-ul clubului, precum și mai mulți suporteri.

Din pacate a „plecat” probabil ultimul „mohican” al generației de aur al lui”U” Cluj. Un exemplu de sportivitate, loialitate, de fair-play. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris pe Facebook un suporter.

Fanii au afișat un banner uriaș cu mesajul „Odihnește-te în pace, nea Remus”, la întrarea în Cimitirul Central.

FOTO: Tiberiu Fărcaș
FOTO Tiberiu Fărcaș

VIDEO

„Un simbol al orașului, al țării, exact ca Mihai Adam, pedanți, eleganți, tehnici, corecți, cinstiți din cale afară. Un exemplu pentru toată omenirea. A fost un jucător mai bun decât bun, corect, viteză, aruncări, toate la coechipieri„, a spus suporterul veteran al Universității Cluj, în fața cimitirului.

Născut pe 8 septembrie 1938, Remus Câmpeanu a ajuns la ”U” la vârsta de 22 de ani și a purtat tricoul alb-negru până în 1974. A fost un fundaș stânga veritabil și a strâns 354 de prezențe pentru echipa „studenților”, marcând patru goluri. Una dintre aceste reușite a fost poate cea mai importantă din istoria clubului nostru. În 1965, „U” (Știința Cluj la acea vreme) și Dinamo Pitești se întâlneau pe Stadionul „Republicii” din București, în ultimul act din Cupa României.

Remus Câmpeanu era cel care purta banderola de căpitan. În minutul 12, înainta în viteză din linia defensivă, șuta în forță de la 30 de metri și înscria golul ce deschidea drumul Universității spre câștigarea Cupei României, primul și singurul trofeu cucerit de „studenți”. La finalul partidei, într-o explozie de bucurie, era purtat pe brațe de colegii săi.  

După ce a agățat ghetele în cui, a fost președintele clubului, funcție pe care a ocupat-o până în 1989, arătându-și iubirea și loialitatea pentru Simbol cu fiecare ocazie și a rămas alături de echipă până în ultima clipă.

Clujul are farmecul lui: cine vine și lucrează aici, dacă pleacă, va avea un gol în stomac că va părăsi orașul! Clujul are ceva ce nu e palpabil, nu știi de ce iubești Clujul, e ca dragostea… Cam așa e și Universitatea Cluj. Când vezi copiii care cântă „Haide U!”, deși nu pricep prea mult din fotbal, nu ai cum să nu îndrăgești echipa. Bine, acest club e ceva aparte, scuzați-mi subiectivismul” (Remus Câmpeanu)

VIDEO – Tiberiu Fărcaș

Foto sus – Mihai Bacalu / Facebook

sportulclujean

Toate articolele →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *