Turda câștigă clar și cu CSM Vaslui. Meci mare prins de George Șelaru

Potaissa Turda a câștigat al doilea meci în turneul de la Cluj-Napoca, de data aceasta jucând în Sala „Babeș-Bolyai” cu CSM Vaslui, de care a trecut cu 32-23 (15-9). Turdenii au un meci mult mai complicat vineri, cu Buzăul.

Trecerea într-o sală nouă s-a văzut pe jocul ambelor formații, vasluienii deschizând scorul, apoi ducându-se cu două reușite rapide la 1-3. Szoke a restabilit egalitatea (3-3), însă CSM Vaslui a replicat cu o succesivă bine dusă la capăt, ulterior mergând iar la +2, scor 4-6.

Turda a putut egala din nou, prin Răzvan Pavel, care a punctat apoi și pentru 7-6, avantaj în premieră pentru Potaissa. Zacaciurin a făcut 8-6, cu o reușită de la 7 metri, însă moldovenii și-au regăsit cadența și au putut egala, 8-8.

„Complexul” Șelaru și cele 10 minute care fac diferența

Pentru partea secundă a reprizei și-a intrat în rol George Șelaru, care și până în minutul 16 a prins câteva mingi importante. Portarul turdenilor a excelat, iar „magnificii” s-au desprins la 13-8, fără să încaseze un gol timp de aproape 10 minute!

Finalul reprizei întâi a adus un joc încâlcit, cu o serie de greșeli tehnice de ambele părți, dar și creșterea avantajului Potaissei, care a intrat la pauză cu 15-9, prin două reușite consecutive semnate de Daniel Pop.

Turdenii deschid bine partea secundă

Abia după trei minute de la reluare s-a dezghețat tabela, Gabriel Dumtriu fiind responsabil cu golul de pe pivot (16-9), după care Acatrinei a înscris de la 7 metri pentru Vaslui. Turda a urcat chiar la +8, scor 18-10, Nenad Savic finalizând la capătul unui contraatac.

Moldovenii au revenit la „doar” cinci lungimi, 19-14, prin reușita lui Amihăesi. Ulterior au punctat Dragon și Acatrinei, menținându-se un avantaj de patru reușite în favoarea Potaissei (20-16).

Treptat, Turda a revenit la +6 pe tabelă (23-17), depășind momentele mai slabe în intervalul minutelor 37-39. Paradele lui Șelaru au contribuit la reușitele ofensive și Pop a înscris în poarta goală pentru 24-17.

„Magnificii” rămân pe locul secund și se duc la cinci puncte în fața Constanței

Vasluienii au început să cadă ușor, primind goluri banale și Turda s-a dus în premieră la +10, scor 28-18 prin reușita lui Thalmaier. Cele 10 minute rămase până final au adus menținerea unui avantaj constant de 8-10 goluri pentru Turda, care a câștigat clar în cele din urmă, 32-23.

Băieții pregătiți de Horațiu Gal își consolidează locul secund în clasament, având acum 5 puncte peste Dobrogea Sud Constanța, dar și două jocuri în plus. Formația de la Malul Mării Negre va întâlni în această etapă pe Minaur Baia Mare (ora 18.25), trupă ce joacă pentru obținerea locului 4.

CSM Vaslui – AHC Potaissa Turda 23-32 (9-15) / Au arbitrat Marian Drăghici și Victor Drăguț (Vrancea), iar observator FRH a fost Adrian Dima (Galați)

Vaslui: Erhan, Cioată – portari; Amihăesi 4 goluri, Petrea 3, Dragon 3, Vancea 3, Acatrinei 3, Chiratcu 2, Kasatkin 2, Popa 2, Karamyshev 1. Antrenor: Alin Bondar

Potaissa: Șelaru – portar; Zacaciurin 6 goluri, Pop 4, Thalmaier 4, Szoke 4, Pavel 4, Savic 3, Pințoiu 3, Cîntec 2, Dumitriu 2, Vereș 1. Antrenor: Horațiu Gal

Foto: arhivă Dan Potor (Fan Handbal)

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *