„U” NTT începe cu stângul încercarea de salvare de la retrogradare

„U” NTT DATA Cluj-Napoca a pornit cu înfrângere turneul de la Pitești, primul pentru locurile 9-12, cu 0-3 (14-25, 23-25, 21-25) în fața echipei CSU Belor Galați. Clujencele rămân pe ultima poziție în Divizia A1 la volei feminin și au nevoie de cinci victorii de acum pentru a se putea salva de la retrogradare.

CSU Belor s-a instalat la conducerea jocului încă din debutul setului inaugural, 0-4, de unde avantajul gălățencelor a crescut la șase lungimi (2-8 sau 4-10). Saykova și-a dus echipa la 9-17, de unde Belor s-a desprins la 10 puncte, scor 11-21, dintr-un serviciu as. Actul s-a încheiat cu 14-25, fără emoții pentru Galați.

„U” NTT revine și setul secund e foarte echilibrat. Belor Galați întoarce după o serie bună a clujencelor

Spre deosebire de primul set, al doilea a fost început foarte bine de „U” NTT, care a deschis cu 4-1 și 6-2, trei dintre aceste puncte venind din partea Siminei Străchinescu. Galațiul a suferit vizibil la nivelul preluărilor, clujencele profitând de acest aspect pentru a merge la 9-3, însă avantajul a dispărut rapid și Belor s-a apropiat la o singură lungime, 10-9. Revenirea adversarelor a fost consolidată de trecerea acestora în avantaj de câteva ori, setul echilibrându-se (15-15), universitarele reușind patru puncte la rând de aici, pentru 19-15. Nici măcar această serie nu a fost de ajuns, CSU Belor întorcând (19-21) și s-a impus cu 23-25, pe un final controlat mai bine.

„Studentele” aleargă după adversar

Ambele combatante au condus în startul setului al treilea, clujencele chiar cu două puncte, înainte să se egaleze situația (4-4), secvență după care CSU Belor a grăbit puțin pasul, formându-și un avantaj de trei puncte, 5-8. Galațiul și-a menținut diferența constantă de două-trei puncte în favoarea sa, cu mici excepții urcându-se la plus patru (6-10, 9-13 sau 11-15). De la 15-18 echilibrul setului s-a rupt, iar gălățencele au mers la 15-21, câștigând și acest act într-un final cu 21-25.

Simina Străchinescu a adunat 15 puncte pentru clujence, în timp ce pentru CSU Belor Galați s-a remarcat Lara Vukasovic cu 18 puncte.

Ardelencele stau în continuare cu 6 puncte în campionat și indiferent de deznodământul meciului FC Argeș Volei – CSU Medicina Tg. Mureș, fetele pregătite de Liliana Bogendorfer trebuie să-și câștige toate cele 5 partide rămase pentru a se putea menține în prima ligă. Următorul adversar, sâmbătă de la ora 15, CSU Medicina Târgu Mureș.

Foto: Facebook Argeș Plus

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *