Ultimul sfert de oră a făcut diferența. Potaissa trece confortabil, la final, de Buzău

Potaissa Turda își menține parcursul imaculat în turneul de la Cluj-Napoca, după 33-26 (14-13) cu HC Buzău 2012. Desprinderea a venit greu, buzoienii căzând fizic pentru ultimele minute ale partidei.

Așa cum era de așteptat, meciul dintre Potaissa și Buzău a adus un joc foarte echilibrat încă din start, oaspeții fiind cei care au marcat primii, prin Broască de la 7 metri. Același jucător și-a ratat apoi a doua încercare, parată de Șelaru, după care Georgică Cîntec a egalat situația (1-1), după aproape cinci minute fără gol pentru Turda.

Cristi Ghiță i-a dus pe „magnifici” în avantaj (3-2 și 4-3), dar lupii buzoieni au găsit de fiecare dată replica, trecând la conducere din nou la 5-6, prin reușita lui Bejinariu. Același Ghiță a făcut 9-7, în premieră plus doi pentru una dintre combatante, dar Buzăul a egalat iar, 9-9.

Final ceva mai bun de repriză pentru turdeni

Potaissa a izbutit o serie de trei reușite consecutive apoi, 12-9, pentru ca Thalmaier și Rohozneanu să mențină avantajul pe tabelă (14-11). Liviu Mironescu și Leo Renaud n-au fost de acord însă și HC Buzău a venit la o singură lungime până la pauză, 14-13, ținând-o pe Turda fără gol în ultimele două minute ale primei reprize.

Cristi Ghiță s-a remarcat în special, cu aproape jumătate de goluri din partea Potaissei fiind înscrise de inter (6), de la adversari prinzând o repriză solidă portarul Manole, cu mai multe parade importante, și Liviu Mironescu (4 reușite).

Micile detalii fac diferența

Thalmaier a dus scorul la 15-13 în startul părții secunde, după care Buzăul a restabilit egalitatea (15-15), prin reușitele lui Bejinariu și Renaud, rămânând meciul micilor detalii în continuare. Cîntec și-a repus formația în avantaj, 17-15, Turda neputând să se desprindă încă, Buzăul venind de fiecare dată cu replica.

Buzăul a trecut printr-o perioadă fără gol, preț de patru minute, momente în care Turda a înscris însă doar o singură dată (19-17). „Magnificii” au început să găsească mai ușor drumul spre plasa porții adverse din acest punct și Savic i-a dus pe turdeni la +4 în față, 22-18, cea mai mare diferență în meci.

Vine desprinderea într-un final

Potaissa a profitat de experiența mai mare a lotului, care a putut face diferența în momentele importante. Turdenii s-au dus în premieră la cinci în față, 26-21, de unde Răzvan Pavel și Daniel Pop au urcat ecartul cu încă un nivel (29-23). Tânărul Denis Vereș a punctat și el, pentru 31-24, ulterior scorul final fiind stabilt de reușita lui Ionuț Oprea, 33-26. Turda se duce momentan la 8 puncte peste Constanța, care a cedat etapa trecută cu Minaur Baia Mare și va juca în această seară un alt meci dificil, cu Poli Timișoara.

Turneul de la Cluj-Napoca se va termina duminică seara pentru Turda, de la ora 18.40, când băieții lui Horațiu Gal întâlnesc CSM Bacău.

AHC Potaissa Turda – HC Buzău 2012 33-26 (14-13) / Au arbitrat Radu Iliescu și Doru Manea (București), iar observator FRH a fost Gigi Antonescu (Argeș)

Turda: Irimuș, Șelaru – portari; Ghiță 11 goluri, Dumitriu 5, Cîntec 4, Thalmaier 3, Zacaciurin 3, Pavel 2, Vereș, Savic 1, Rohozneanu 1, Dragas 1, Pop 1. Antrenor: Horațiu Gal

Buzău: Manole, Mihai – portari; Broască 5 goluri, Renaud 5, Mironescu 4, Bejinariu 3, Anton 2, Pelidija 2, Nostrati 1, Roșca 1, Vujadinovic 1, Esteki 1, Oprea 1. Antrenor: Pero Milosevic

Foto: Facebook AHC Potaissa Turda (ActionFoto.ro)

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *