Ultima repetiție înainte de play-off. CFR Cluj merge după puncte în „Bănie”: „Va fi un duel crâncen”

CFR Cluj se deplasează în „Bănie” pentru a disputa ultima partidă a sezonului regular împotriva Universității Craiova. Clujenii încearcă să țină cât mai aproape posibil de liderul FCSB, profitând de orice pas greșit al roș-albaștrilor în meciul lor cu Sepsi pentru a intra în play- off de pe primul loc.

Locul întâi la finalului sezonului actual a devenit o miză foarte importantă pe plan psihologic, toate campioanele din ultimii ani intrând în play- off de pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, de la Astra în 2016 până la CFR în ultimele trei sezoane. Așadar acest meci de pe „Oblemenco” este foarte important pentru mentalul cu care băieții lui Edi Iordănescu vor debuta în play-off.

Partida care se dispută duminică, 11 aprilie de la ora 21:30 pune față în față două candidate la titlu, echipe care au avut un parcurs solid în acest sezon, însă cu unele sincope. CFR vine la Craiova după victoria criticată în presă împotriva lui Dinamo, meci în care clujenii s-au chinuit să înscrie cu doi oameni în plus față de adversar.

Feroviarii au 5 victorii în ultimele 6 meciuri, singura înfrângere fiind umilința de pe Arena Națională împotriva FCSB.

De cealaltă parte, venirea noului antrenor al oltenilor, Marinos Ouzounidis a fost de bun augur, Craiova pierzând o singură partidă dintre cele 9 sub comanda grecului. În aceste două luni, CSU Craiova a câștigat 6 meciuri și a primit un singur gol. Așadar, oltenii au o defensivă redutabilă de la instaurarea lui Ouzounidis.

Ultima întâlnire dintre cele două echipe a avut loc în toiul sărbătorilor de iarnă, pe 22 decembrie, iar scorul de 0-0 a reflectat complet atmosfera și apropierea vacanței. Jocul din Gruia a fost unul închis, fără o prea mare implicare din partea celor două echipe. La acea partidă antrenorul Craiovei era Cristiano Bergodi, cel care a fost aproape să aducă titlul în „Bănie” vara trecută, dar tocmai formația pe atunci antrenată de Dan Petrescu a sfâșiat speranțele oltenilor în finala improvizată de pe Oblemenco.

Casele de pariuri o dau pe Craiova favorită, rezultat al formei bune prin care trec oltenii și totodată a ultimelor două meciuri ale CFR-ului care au ridicat mai multe semne de întrebare.

S-ar putea ca cei doi tehnicieni să nu riște foarte mult , fiind conștienți că punctele acumulate se vor înjumătății iar distanța dintre cele trei echipe de pe podium va fi minusculă.

În cazul unei victorii a clujenilor distanța dintre cele două echipe va fi de 4 puncte la intrarea în play-off, iar în cazul victoriei craiovene această distanță s-ar reduce la 2 puncte. Așadar este posibil ca cele două echipe să păstreze ce au mai bun pentru duelurile din play-off care vor conta cu adevărat în lupta pentru titlul de campioană.

Cum vede Edi Iordănescu jocul de la Craiova? Lupta va merge înainte indiferent de rezultatul acestei partide

„Craiova nu e doar neînvinsă, ci are și o formă sportivă foarte bună de când a venit noul antrenor, în zece jocuri un singur gol primit. E o echipă echilibrată, cu siguranță de joc, o echipă care a produs rezultate pozitive în ultima perioadă. Eu văd o echipă cu mare creștere de formă sportivă, ceea ce nu putem să spunem despre noi, chiar dacă venim după un rezultat pozitiv.

Noi de 3 săptămâni am fost într-o scădere și după cum am mai discutat factorii au fost externi și ncidecum partea sportivă. Echipa și-a dat silința, în antrenamente lucrurile au funcționat, am făcut antrenamente susținute și împreună cu staff-ul am muncit la fel în această perioadă ca și atunci când victoriile au fost la scor sau am câștigat jocuri importante. Suntem pregătiți pentru un joc foarte important, aș putea să spun că echipa gazdă are o șanșă în plus față de noi din punct de vedere a formei de moment”, a declarat antrenorul Edward Iordănescu în conferința de presă premergătoare partidei de la Craiova.

„Va fi un duel crâncen pentru că sunt două echipe cu un obiectiv identic, două echipe valoroase, e normal, e un joc de trei puncte, nu de un punct jumătate. Cred că nu va fi un joc decisiv indiferent de rezultat„, a mai precizat antrenorul.

Text: Daniel Kerekes / Vasile Manu

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *