Șapte luni fără înfrângere se termină într-un mod dureros. Potaissa Turda cedează cu CSM Bacău

Potaissa Turda a cedat în fața Bacăului, 31-36 (13-18), în încheierea turneului de patru etape de la Cluj-Napoca. Eșecul din Sala Sporturilor „Horia Demian” este primul pentru Turda din etapa a 4-a încoace!

Finalul turneului de la Cluj-Napoca a fost deschis cu reușita lui Georgică Cîntec, premeditată de parada lui Irimuș, dar greșelile neforțate ale Potaissei au ajutat Bacăul să preia conducerea la 2-3. Moldovenii și-au format un avantaj de două goluri, 3-5, cu o bombă de la distanță semnată de Bujor.

Cea mai slabă repriză din acest sezon

Startul modest a continuat pentru Turda, iar ratarea lui Thalmaier i-a costat pe „magnifici”, care au încasat un gol pe succesivă (5-8). Avantajul oaspeților a crescut treptat (5-10), Potaissa apropiindu-se cel mult la 8-11. Irimuș a scos un balon unu la unu de pe pivot, însă CSM Bacău s-a desprins în cee din urmă la șase goluri (10-16).

Finalul primului mitan a fost al adversarilor, care n-au lăsat Turda să vină sub cinci goluri, intrându-se la cabine cu 13-18 în favoarea Bacăului. Potaissa a greșit enorm de mult, simțindu-se ritmul celor 4 meciuri în 6 zile la acest turneu, prospețimea lipsind total pe atacul formației lui Horațiu Gal.

Același scenariu și în partea secundă. Bacăul conduce ostilitățile

La revenire Turda a putut recupera un gol din avantajul Bacăului (15-20), însă moldovenii au venit de fiecare dată cu replica, menținându-și avansul solid (16-22). De câte ori Potaissa venea la patru lungimi (22-26), CSM Bacău găsea golul care să urce scorul la cinci lungimi, întrerupând elanul turdenilor.

Gabriel Dumitriu i-a adus pe „magnifici” după foarte multe momente la trei lungimi în spate, 24-27, Sandu Iacob cerând time-out pentru Bacău, cu 10 minute rămase din meci. Turda s-a apărat sus, Thalmaier recuperând și Răzvan Pavel a punctat pentru 25-27.

Turda pierde pentru prima dată din octombrie încoace

CSM Bacău a refăcut avantajul de patru lungimi, 25-29 sau 26-30, ulterior Răducu Tamaș înscriind din poartă în poartă (26-31). Defensivele n-au contat deloc în ultimele momente ale partidei, înscriindu-se goluri extrem de ușor.

Potaissa Turda a cedat în cele din urmă cu 31-36, la capătul unui joc extrem de modest, fiind pentru prima dată în acest sezon când încasează peste 35 de goluri (n.r. ultima dată s-a întâmplat în 12 martie 2020, cu Dinamo, 29-44, dar atunci au jucat cu mulți tineri)! Chiar dacă a pierdut, Potaissa are două puncte peste Constanța în clasament și medalia de argint se va decide cel mai probabil în duelul direct din etapa a 28-a.

CSM Bacău – AHC Potaissa Turda 36-31 (18-13) / Au arbitrat Claudiu Belean (Mureș) și Ștefan Hendrea (Maramureș), iar observator FRH a fost Remus Cojocaru (Brașov)

Bacău: Tamaș 1, Rusu, Freiwald – portari; Tîrzioru 10 goluri, Bujor G. 8, Rotaru 6, Bujor M. 4, Sretenovic 3, Coric 2, Crnoglavac 1, Iordachi 1. Antrenor: Sandu Iacob

Potaissa: Irimuș, Șelaru – portari; Ghiță 9 goluri, Dunitriu 7, Pavel 6, Cîntec 3, Dragas 3, Szoke 2, Thalmaier 1. Antrenor: Horațiu Gal

Foto: Facebook AHC Potaissa Turda (ActionFoto.ro)

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *