Puncte împărțite pe „Oblemenco”. CFR Cluj accede în play-off de pe locul 2

CS Universitatea Craiova și CFR Cluj au remizat, scor 0-0, în ultima etapă a sezonului regular din Liga 1. Tehnicianul Edi Iordănescu a aliniat un prim unsprăzece plin de noutăți, mai exact 6 schimbări față de formula din ultimul meci, cu Dinamo. Patru dintre acestea au fost provocate de suspendarea lui Deac și Costache, accidentarea lui Vinicius și de Itu, ultimul prezentând simptome de COVID.

Cu Ciobotariu fundaș dreapta și Luis Aurelio titular, CFR a început în forță partida marcând în minutul 5 prin Păun, dar golul a fost anulat pe motiv de offside la Omrani care a influențat faza. Oltenii au dat replica prin tânărul Baiaram, acesta la centrarea plouată lui Cicâldău a plasat mingea aproape de vinclu, lovind bara transversală. În minutul 18, Nistor, nestânjenit de vreun adversar, a tras puternic spre poartă de la 20 de metri nimerind bara din dreapta porții lui Bălgrădean. La următoarea fază, eroul clujenilor din ultimul meci, Omrani, a șutat din apropierea careului, dar execuția deviată de Marius Constantin a fost aproape să îl păcălească pe Pigliacelli, care, însă, a apărat. Jocul frumos al celor două echipe a continuat cu acțiunea feroviarilor finalizată de același Omrani, lovind și el stâlpul porții cu un voleu din scurt în interiorul careului. Ultima mare ocazie a reprizei a irosit-o Tudorie, care nu a profitat de pasa greșită dată în spate de Bordeianu.

Ritmul de joc a scăzut în partea a doua, cele două echipe fiind mai prudente. Prima ocazie a reprizei secunde a venit la un corner al oaspeților finalizat cu o lovitură de cap a lui Burcă, mingea trecând aproape de poartă. CFR a continuat presiunea, iar în minutul 61 căpitanul Camora a cerut lovitură de la 11 metri după ce a fost tras de tricou de către Vătăjelu, însă arbitrul Hațegan nu a fost convins și a lăsat jocul să continue. Același Vătăjelu a semnat cea mai mare ocazie a oltenilor cu un șut în forță de la peste 25 de metri apărat de Bălgrădean. Craiova a forțat în prelungiri dar nu a reușit să fructifice cornerele din ultimele minute.

În urma acestui rezultat, CFR Cluj termină sezonul regular pe locul 2, la un singur punct de liderul FCSB. Clujenii intră în play-off cu 32 de puncte, la unul distanță de roș-albaștri și la 3 puncte de locul al treilea ocupat de Craiova

Echipele de start:

CSU Craiova: Pigliacelli, Bancu, Constantin, Papp, Vlădoiu (Vătăjelu 59), Nistor, Mateiu, Baiaram (Cîmpanu 79), Cicâldău (Fedele 89), Camara (Căpățînă 90), Tudorie (Koljic 59)

Antrenor: Marinos Ouzounidis

CFR Cluj: Bălgrădean, Camora, Ben Youssef, Burcă, Ciobotariu (Carnat 72), Sigurjonsson (Manea 72), Bordeianu, Aurelio, Păun (Hoban 84), Omrani (Rondon 84), Gîdea (Chipciu 9)

Antenor: Edward Iordănescu

Cronică de Daniel Kerekes

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *