Rușinea sezonului! „U” Cluj, „desființată” de CSM Satu Mare în primul duel din play-off

Universitatea Cluj a pierdut primul meci din play-off-ul Ligii Naționale de Baschet Feminin într-o manieră clară, 44-94, la capătul unei prestații foarte slabe pe tot parcursul jocului. Partida a doua și probabil ultima din seria cu CSM Satu Mare are loc marți seara, de la ora 19.

„U”: Fleșer – Chiș – Uiuiu – Timbilla – Campbell

Satu Mare: Cuic (Pop) – Podar – Solopova – Goss – Bright

Cuic și Solopova au deschis perfect primul meci din play-off pentru CSM Satu Mare (0-7), replica Universității venind prin Korine Campbell. Sătmărencele nu și-au oprit aplombul ofensiv și s-au dus rapid la +10 pe tabelă după nici cinci minute trecute din primul sfert (2-13).

Clujul a pornit dezastruos, cu 1/8 la nivelul aruncărilor, statistică pe care au îmbunătățit-o puțin Uiuiu și Timbilla (7-21). Universitatea a putut tăia din ecart, Campbell reușind două coșuri la rând și s-a făcut 11-21 aproape de intrarea în ultimul minut al sfertului inaugural. Patricia Bright a avut ultimul cuvând, înscriind pentru 11-23, atacurile finale aducând ratări de ambele părți.

Sătmărencele își mențin avantajul solid

Startul lent de sfert secund le-a folosit clujencelor, care n-au pierdut contactul (15-27), coșul lui Campbell la 18-31 ținând-o pe „U” la sub 15 puncte încă. Claudia Cuic a înscris de la semi-distanță pentru 20-35, de unde gazdele au prins o serie foarte bună pe finalul primei reprize, cu un singur coș lăsat adversarelor și Satu Mare a intrat la cabine cu 22-41.

Korine Campbell a fost singura de la Universitatea care a contat în prima repriză, cu 9 puncte și 3 recuperări, dar 4/12 la nivelul aruncărilor, plus trei mingi pierdute. De partea cealaltă au excelat Cuic și Goss, combinând împreună pentru 29 din cele 41 de puncte ale vicecampioanei țării.

Clujul s-a lăsat dominată la toate capitolele importante (28% aruncări precise, față de 40% Satu Mare), 21-25 raportul mingilor recuperate sau 5-11 în favoarea sătmărencelor la pase decisive, alături de 11 posesii pierdute în primele două sferturi de „U”, majoritatea pe greșeli elementare (dublu dribling sau pași)!

Clujul „a rămas la vestiare” în debutul reprizei secunde! „Run” important reușit de gazde

Gazdele s-au desprins în premieră la +20 (scor 22-43), deschizând sfertul trei cu un „run” de 12-0, prin reușita de la mare distanță a Marinei Solopova, cu care tabela indica 22-53! Aceeași Korine Campbell a putut răspunde, aducând astfel primele puncte pentru Universitatea după mai bine de cinci minute fără coș, la 24-53.

Sătmărencele și-au continuat prestația excelentă din afara arcului de cerc, iar Solopova a înscris a șasea triplă pentru vicecampioane (din 12 încercări), la 24-60. Replica a venit câteva atacuri mai târziu, prin Noemi Boloni, care fusese și faultată pe aruncare, transformând așa un four-point play (30-62).

Bright și compania au profitat de naivitatea pe atac a clujencelor, care iroseau posesii cu prea mare lejeritate, reușind să înscrie coșuri ușoare (30-66). Sfertul al treilea s-a terminat cu 30-72, un parțial în care Universitatea nu a pus nici măcar 10 puncte pe tabelă!

Peste 20 de mingi pierdute într-un meci!

O nouă serie de patru minute fără coș marcat pentru „U” a fost încheiată acum de Alexandra Bobar (32-72), dar Satu Mare a găsit replica prin Carla Popescu, Teodora Neagu și Tunde Kilin, ca tabela să arate 32-79. CSM-ul a profitat din plin de greșelile multiple ale Clujului, pe ambele faze, convertind în special posesiile pierdute în coșuri ca la juniori.

Diferența de 45 sau 47 de puncte s-a stabiliza minute bune (38-83), sătmărencele urcând apoi la 40-90 cu puțin sub două minute rămase din meci. În cele din urmă s-a încheiat 44-94, la capătul unui joc fără istoric, dominat în totalitate de vicecampioane, care n-au fost conduse nici măcar o secundă.

Satu Mare conduce seria

Korine Campbell a strâns 13 puncte și 5 recuperări pentru „U”, fiind principala marcatoare a clujencelor, urmată de Rashida Timbilla (12 puncte, 12 recuperări, 2 capace) și Noemi Boloni (8 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive). Din tabăra adversă au ieșit în evidență în mod special Bria Goss (24 de puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive), Claudia Cuic (20 de puncte, 8 recuperări, 6 assist-uri) și Marina Solopova (17 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive și 5/7 de la distanță).

CSM Satu Mare are 1-0 la general și mai mult ca sigur va rezolva rapid calificarea în semifinalele LNBF. Meciul al doilea are loc marți seara, tot de la ora 19, la Satu Mare

Foto: YouTube FRB TV

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *