OPINIE. Cinci fapte pe care le aștept de la conducerea clubului FC ”U” Cluj, oricare ar fi ea

Așa cum am anuntat în cadrul podcastului Sportall, lansat de jurnalistul Patrice Podină, marțea trecută, informație confirmată vineri în exclusivitate de Sportul Clujean, la FC ”U” Cluj, președinte a fost numit fostul mijlocaș al anilor 80, Constantin Răduță.

Acesta a fost repede contestat de fani, care l-au urmărit în trafic, așa cum a scris Liga2.ro, iar Comitetul Director, în loc să discute cu fanii, fugeau de ei prin Cluj.

Așa nu poți construi credibilitate. Totuși fanii au aflat unde s-a ținut ședinta Comitetului Director, au intrat și au spus clar: nu îl dorim pe Constantin Răduță, îl vrem interimar pe Radu Constantea până numiți un nou președinte plin. Ok.

Vocea acestora, cerința lor, a fost IGNORATĂ.

Constantin Răduță s-a pus a doua zi pe numiri. Aștept de la domnul președinte Constantin Răduță, ca și ziarist și cetățean al Clujului, pasionat de fenomenul sportiv, fapte:

  1. să reia urgent dialogul cu suporterii, inclusi cu cei care îl contestă în scris, alb-negru, să îi asculte, să vorbească cu ei. Să gestioneze cu maximă atenție relația cu suporterii.
  2. să organizeze regulat conferințe de presă, unde să nu îl lase doar pe antrenorul Costel Enache, ci să fie însoțit directorul executiv, sportiv sau de purtătorul de cuvânt al clubului (trebuie numit rapid unul)
  3. să lămurească public care e bugetul lui ”U” Cluj pentru sezonul în curs și cel viitor si să se asigure că echipa are tot ce îi trebuie pentru performanță
  4. să lămurească public relația lui ”U” cu Parcul ”Iuliu Hațieganu” unde a fost manager. O perioadă „U” nu a făcut acolo antrenamente, acum a revenit. Ce va fi pe viitor?
  5. să stabilească un obiectiv real, pragmatic, de atins, să nu vorbim deja de Liga 1 când ”U” a ratat play off-ul iar viitorul sezon de B bate la ușă cu echipe puternice ca Farul sau Petrolul plus cele care vin din A.

Când Tim Câmpeanu, cel mai mare jucător, pentru mine, pe care l-am prins la Universitatea Cluj, spune, în baza unei amicițiii de 40 de ani, că are încredere și merge pe mâna dumneavoastră, atunci domnule Răduță aveți față de prietenul dvs Tim, anii petrecuți ca mijlocaș sub tricoul lui ”U” și funcția în care ați fost numit o responsabilitate imensă. Sunt sigur că sunteți conștient de ea.

Și nu ar fi bine să îi dați cu piciorul.

Tiberiu Farcas

Peste 20 de ani de experiență în industria media din România, autor al istoriei presei clujene, "Colosul cu picioare de hârtie", dar și co-autor al volumului "Cluj contra Cluj - Istoria celui mai vechi derbi local din România", o sinteză a confruntărilor directe dintre "U" Cluj și CFR, realizată în colaborare cu jurnalistul Bogdan Stanciu.

Learn More →

One thought on “OPINIE. Cinci fapte pe care le aștept de la conducerea clubului FC ”U” Cluj, oricare ar fi ea

  1. marius chicos rostogan mai 19, 2021 at 6:04 am

    hahaha, din postura de sabotor al clubului ajunge presedinte al acestui club.
    E absolut legitim ca fanii universitatii sa se intrebe ce cauta RC pe functia de presedinte.
    Schinbarea de presedinti a fost prea rapida sa nu dea de banuit.
    E inacceptabil sa se numeasca intr-o functie cineva fara a se face alegeri democratice.
    Dar practic unde a fost RC in toti acesti ani in care U a bajbait si s-a chinuit sa revina pe un fagas care sa-i justifice istoria si cei 100 de ani de existenta? Alaturi a fost doar Sabau care s-a sacrificat si a luat-o de la zero si a readus clubul in liga doua. Legitim ar fi fost ca Sabau se fie numit prin alegeri presedinte. Tim Campeanu a revenit de cateva ori in tara si a cules aplauze si a plecat inapoi si nici vorba sa vina sa puna umarul la readucerea clubului in prima liga.
    Realitatea este ca la U astazi iti trebuie sa ai stofa de martir ca sa reusesti sa repari greselile trecutului.
    Greselile trecutului nu se repara aducand in scaunul de presedinte un incompetent .
    RC nu e un personaj care sa reprezinte acest club academic chiar daca TC il recomanda tinand cont de anii cat au fost colegi de camera. De ce nu l-a recomandat pe Sabau care are in spate o activitate fotbalistica mult superioara lor si competente si a pus umarul la revenirea echipei in liga doua? RC il pune direct pe Ovidiu Blag la inaintare constient fiind de calitatile lui oratorice si inima lui care bate de o viata pentru U si urbea in care s-a nascut. Banuiesc de altfel ca Ovidiu Blag o sa fie primul martir. Ca director executiv el trebuie sa faca totul si daca ceva nu- reuseste ,raduta il va sacrifica ca pe mielul de pasti. Apoi ceilalti in ordine cronologica. „Nu condiția noastră, ci calitatea sufletului nostru ne face oameni adevarati”. (Voltaire)
    Urez succes lui Ovidiu Blag,lui Lincar si Gabi Giurgiu caci stiu ca ei au venit cu inima deschisa la club si cu o dorinta imensa de a avea rezultate care sa o readuca pe U in prima liga. Haide U !!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *