„U” Cluj pierde și a doua dispută cu CSM Satu Mare. Alb-negrele vor juca pentru locurile 5-8

Universitatea Cluj a pierdut și meciul 2 din play-off cu CSM Satu Mare, scor 47-97, intrând astfel în lupta pentru locurile 5-8 pe finalul sezonului din Liga Națională de Baschet Feminin.

Satu Mare: Podar – Solopova – Goss – Huțanu – Bright

„U”: Fleșer – Chiș – Uiuiu – Timbilla – Campbell

Startul meciului a părut tras la indigo cu desfășurarea primei partide, CSM Satu Mare deschizând cu 2-11, singurul coș al Clujului venind prin Korine Campbell, ca replică pentru 3/3 de afară de partea sătmărencelor. Avantajul a continuat să crească, 2-18, Uiuiu rupând parțial elanul adversarelor cu o treiță (5-18).

Timbilla și-a apropiat formația la 11 puncte, scor 9-20, dar vicecampioanele au răspuns cu două triple pentru a se desprinde iar, în timp ce Boloni a stabilit scorul primului sfert, 13-29. Clujul arunca deja mai bine decât în primul joc (42%), însă a suferit la repliere, adversarele având 13-2 pe contraatac, pe lângă recuperări mai multe (5-13).

Fără coș în partea a doua a sfertului doi

Preț de mai bine de cinci minute din sfertul secund, scorul n-a trecut de plus 20, Solopova reușind să rupă acest prag (19-39). Universitatea n-a fost în stare să vină cu replica până la pauza mare, iar Satu Mare a prins un „run” important, pentru a intra la cabine cu 19-48.

Korine Campbell și Rashida Timbill au reușit împreună mai mult de jumătate din punctele alb-negrele până la pauză (câte 6 fiecare), în timp ce Satu Mare a avut deja trei jucătoare în double digits, respectiv pe Goss (17), Bright (13) și Solopova (12). Vicecampioanele au dominat fiecare parte statistică importantă (51-31% aruncări, 22-15 recuperări, 14-2 pase decisive).

Doar o singură reușită preț de șase minute! 5 puncte marcate de „U” într-un sfert întreg

Alexandra Uiuiu a încheiat perioadă neagră, fără punct marcat de partea Universității la scorul 22-50, din afara arcului de cerc. Sătmărencele au replicat cu un parțial de 14 puncte consecutive, prin care s-a făcut 22-64. Tot Uiuiu a pus capăt seriei adversarelor, cu o pătrundere elegantă și aruncare dezechilibrată (24-64).

Bria Goss a urcat avantajul CSM-ului la 24-74, ulterior Carla Popescu și Tunde Kilin terminând sfertul trei cu alte două reușite, 24-78. Universitatea Cluj a pierdut acest parțial fără drept de apel, cu 5-30!

Ultimul sfert, cel mai eficient pentru clujence

Alb-negrele și-au depășit în doar trei minute din sfertul decisiv numărul de reușite din parțialul al doilea și al treilea, prin lay-up-ul semnat de Timbilla (32-83). Sătmărencele au găsit mereu răspunsul, Neagu urcând scorul la 37-90, ulterior aceeași jucătoare făcând +55 pe tabelă, la 39-94.

Universitatea a încheiat cu un parțial de 6-1 meciul, Rashida Timbilla stabilind scorul final 47-97. Sfertul patru l-au câștigat clujencele cu 23-19, de data aceasta intrând aruncări ce n-au vrut să intre preț de 30 de minute. CSM Satu Mare avansează în semifinalele LNBF, unde va juca împotriva FCC Baschet Arad (n.r. calificată direct prin neprezentarea Phoenix CSU Constanța din cauze medicale), în timp ce „U” va continua pe tabloul învinselor, pentru locurile 5-8.

Alexandra Uiuiu a contabilizat 13 puncte cu 3/7 de la distanță, fiind principala marcatoare a Clujului, urmată de Rashida Timbilla (12 puncte, 9 recuperări, 3 intercepții) și Korine Campbell (8 puncte, 6 recuperări). Din tabăra învingătoarelor s-au remarcat Marina Solopova (24 de puncte, 10 recuperări, 6 pase decisive, 3 intercepții), Bria Goss (21 de puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive) și Patricia Bright (15 puncte, 3 recuperări).

Foto: YouTube FRB TV

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *