„U” Cluj, de nerecunoscut. „Studenții” lui Enache, repetenți la fotbal în remiza cu „lanterna” Pandurii

Pe o ploaie mocănească miercuri după-amiază, 14 aprilie, FC Universitatea Cluj a încheiat la egalitate meciul din etapa a treia a play-out-ului, cu „lanterna roșie” Pandurii Târgu Jiu, scor 1-1 (1-1), oaspeții fiind ca și retrogradați în eșalonul al treilea.

Jucătorii Universității Cluj au intrat pe teren cu tricouri negre cu chipul legendei Remus Câmpeanu, iar un banner uriaș de-a lungul peluzei a vegheat pe durata partidei, cu mesajul: „Uneori ne trebuie așa puțin să fim fericiți!

Foto: Mihai Rusu

Gorjenii i-au surprins pe alb-negri cu un gol după cinci minute de joc, Dodoi a profitat de o greșeală a lui Telcean și l-a învins pe Anca-Trip: 0-1 (5). „Studenții” s-au aruncat în atac și au forțat egalarea, însă defensiva oaspeților a stat bine în teren și a închis culoarele spre poarta lui Aldescu.

Foto: Mihai Rusu. Atacantul Derick Ogbu, invizibil pe teren în această partidă, schimbat cu Alex Pop în min. 68

În minutul 29, Sergio Ribeiro a fost aproape de gol în urma unei lovituri libere executate plasat din marginea careului, dar portarul lui Pandurii a respins în corner de sub bară.

Foto: Mihai Rusu

Două minute mai târziu, Idan Golan a reușit să readucă egalitatea în urma unui corner executat în careu, iar după o învălmășeală a defensivei oaspeților, israelianul din atacul lui „U” a împins mingea în poartă (31).

Golan s-a bucurat la marginea terenului după gol și a ridicat în aer un tricou cu mesajul „pentru Radu Constantea”.

Foto Mihai Rusu. Golan, autorul golului de 1-1 pentru U Cluj, mesaj pentru fostul presedinte Radu Constantea

Prima repriză s-a încheiat la egalitate, 1-1, după un joc al Universității extrem de slab, fără determinare, cu aceleași mingi plouate în careu pe atacanți și cu o ofensivă timidă la poarta unei candidate certe la retrogradarea în eșalonul al treilea, formație care nu a bătut pe nimeni în acest sezon.

În mod surprinzător, Pandurii a reușit să îi țină pe alb-negri în frâu și să nu le ofere șanse de a-și crea ocazii.

Partea a doua a început cu formația gazdă în atac, forțând golul prin care să preia conducerea, însă zidul defensiv al gorjenilor a fost extrem de sudat, iar elevii lui Enache nu au găsit breșe.

Ocazie incredibilă pentru Pandurii. La capătul unei lovituri libere de la 20 metri executată de Daniel Filip, marcatorul primului gol, Gabriel Dodoi, a ajuns într-o situație de unu la unu cu portarul, dar nu a reușit să cadreze mingea pe spațiul porții și a trimis mult peste (75).

Pandurii a avut câteva minute bune de joc, când au reușit să o țină pe Universitatea în jumătatea proprie, fără a-și crea vreo ocazie notabilă, dar „șepcile roșii” au preluat rapid posesia. Taub a executat la colțul scurt o lovitură liberă de la 15 metri, dar portarul a respins în lateral, mingea a auns la Ștefănescu, iar acesta din urmă a trimis pretențios cu călcâiul în plasa laterală (82).

Pandurii au rămas în zece oameni după ce „căpitanul” Marian Pleașcă a fost eliminat pentru al doilea galben (83).

Universitatea Cluj nu a reușit să profite de avantajul numeric de pe teren și să înscrie golul victoriei, iar partida s-a încheiat 1-1, rezultat stabilit în primul mitan. Alb-negrii au părut ca o echipă blazată, fără orizont și care așteaptă vacanța.

Etapa viitoare, „U” Cluj se va deplasa la Timișoara pentru duelul cu Ripensia, duminică, 18 aprilie, de la ora 11:00.

Echipele de start:

„U” Cluj: Anca-Trip – Dican, Luchin (cpt) (Berci, min. 87), Telcean (Răuță, min. 46) – Taub, Negrean, Ribeiro, Pârvulescu (Sburlea, min. 76) – Golan, Ogbu (Pop, min. 68), Meșter (Ștefănescu, min. 76)

Rezerve: Gorcea, Chacana, Răuță, Berci, Sburlea, Pop, Filip, Acka, Ștefănescu

Antrenor: Costel Enache

Pandurii Tg Jiu: Aldescu – Pleașcă (cpt) Filip, Dodoi, Velcota – Diau, Moise, Acosta, Sylla – Zaborowski, Rasoveanu

Rezerve: Iovicin, Rachisan, Corduneanu, Cojocaru, Goma, Pleșa, Peia, Jaiten, Dobre

Antrenor: Călin Cojocaru

Arbitru principal: Constantin Olaru (Rm. Vâlcea)

Asistenți: Ovidiu Timar, Casian Băla

Delegat de joc: Daniel Sabou – Zalău // Obs. arbitri: Costin Toma

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *