CFR Cluj, primul trofeu în 2021! „Căpitanul” Camora și eroul Arlauskis aduc a patra Supercupă în Gruia după un duel încins cu rivala FCSB, terminat la penalty-uri

CFR Cluj a câștigat joi seara, 15 aprilie, a patra Supercupă a României din palmares, după ce s-a impus, la penalty-uri, scor 4-1, împotriva rivalei FCSB, la finalul timpului regulamentar rezultatul a fost alb.

Trupa lui Iordănescu a început în forță partida din Supercupă, având, prima șansă prin tânărul Mihai Gîdea, care a prins un voleu perfect din marginea careului, scos cu greu de Andrei Vlad (min 4). Intrat în locul lui Gîdea, Rondon a ratat o șansă uriașă de a-l învinge pe Vlad, șutul acestuia s-a dus în plasa laterală, după ce inițial venezueleanul l-a culcat cu un șut fals pe goalkeeper-ul bucureștean (min 26). Câteva minute mai târziu, Debeljuh a solicitat un penalty după un contact cu Ovidiu Popescu, dar arbitrul Radu Petrescu a considerat că atacantul croat ar fi simulat duelul. Feroviarii mai ratează o altă ocazie importantă dintr-un corner de pe partea stângă, Debeljuh s-a desprins perfect din marcajul bucureștenilor, însă lovitura sa de cap a zguduit bara transversală (min 34). Imediat la faza următoare, Ciprian Deac a fost la rândul său aproape de a marca, după o greșeală în lanț în apărarea FCSB-ului. Debeljuh i-a centrat decarului feroviar, dar lovitura sa de cap a fost una ușor parabilă pentru Vlad (min 35).

Prima parte a fost una fragmentată, plină de intrări dure de ambele părți, dar dominată autoritar de CFR Cluj, care și-a schimbat complet jocul comparativ cu meciul din campionat, atunci când au pierdut la scor de neprezentare împotriva FCSB-ului. Clujenii au avut un joc mult mai clar și s-au impus detașat atât la numărul de ocazii, cât și la duelurile fizice în fața jucătorilor antrenați de Toni Petrea. FCSB a arătat la rândul ei multe carențe în joc, în special pe faza de apărarea, unde a fost utilizat un cuplu de fundași centrali improvizați, dar și în ofensivă, acolo unde roș-albaștrii nu au avut repere pentru a-i pune în pericol poarta lui Arlauskis.

După cum se vehicula și înaintea acestui joc, FCSB a mutat la pauză cu 5 schimbări, iar CFR Cluj și-a făcut rapid simțită prezența în careul bucureștenilor. Ben Youssef a avut prima șansă de gol al celui de-al doilea mitan, lovitura sa de cap fiind respinsă de Vlad de pe linia porții, în opinia arbitrilor (min 54). Îngerul din poarta FCSB-ului, Vlad, mai are o super intervenție în fața lui Valentin Costache, care nu reușește să bage mingea în ațe, fără vreun marcaj, din aproape 6 metri (min 60).

FCSB a ratat prima șansă aproape de final, când Nedelcu a lovit bine cu capul la o fază fixă a roș-albaștrilor, dar Arlauskis s-a înălțat bine și a respins perfect (min 87). Două minute mai târziu, feroviarii au dat replica prin Ciubotariu, în urma unei acțiuni de gabarit construite de fiul lui Liviu Ciubotariu, însă Vlad a scos în corner.

În a doua parte, CFR a luat cu asaltat din toate pozițiile poarta bucureștenilor, dar portarul s-a aflat în zi de grație și a parat tot, astfel meciul pentru Supercupă a intrat la loviturile de pedeapsă.

Prima serie penalty – Rondon marchează 1-0 / Radunovici gol 1-1

A doua serie penalty- Gol Păun 2-1 / Perianu ratează 2-1

A treia serie penalty – Chipciu 3-1 gol / Șut ratează 3-1

A patra serie penalty- Camora marchează și aduce Supercupa

Căpitanul” Mario Camora aduce Supercupa României în Gruia, transformând perfect lovitura de la 11 metri. De asemenea, cu penalty-ul apărat și acest triumf din Supercupă, Arlauskis sparge blestemul seriei loviturilor de pedeapsă, unde a fost înfrânt în perioadele în care activa la Unirea Urziceni și FCSB.

4 Supercupe are CFR Cluj în urma acestui succes (2009, 2010, 2018, 2020)

A doua Supercupă cucerită de Edward Iordănescu pe banca lui CFR Cluj

Echipe de start:

CFR CLUJ: Arlauskis – Manea (Păun min 71), Ben Youssef, Burcă, Camora – Deac, Soares (Sigurjonson, min 83), Hoban – Gîdea (Rondon, min 7), Debeljuh (Chipciu, min 71), Costache (Ciubotariu, min 71)
Rezerve: Bălgrădean, Susic, Latovlevic, Ciobotariu, Sigurjonsson, Păun, Carnat, Rondon, Chipciu

Absenți CFR Cluj– M.Bordeianu, C.Itu, M.Perreira(Covid-19); Vinicius, B.Omrani, M.Cestor(accidentați)

FCSB: A. Vlad – Ov. Popescu, Haruț, Nedelcu, Panțîru – G. Simion, Moruțan (Șut min 45), Fl. Tănase (Istrate, min 45) – Vînă (Radunovic, min 45), Oaidă (Crețu, min 45), Oct. Popescu (Perianu, min 45)
Rezerve: Straton, V. Crețu, Vukusic, Soiledis, Perianu, Istrate, Radunovic, Timiș, Șut

Absenți FCSB: A. Miron, L. Filip, Olaru, Fl. Coman (accidentați)

Brigada de arbitrii: Central – Radu Petrescu / Asistenți: Mircea Grigoriu, Mihai Marica / Rezervă: Iulian Dima

Cartonașe galbene: Debeljuh, Edward Iordănescu, Deac / Anton Petrea, Radunovici, Nedelcu

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.