Italia conduce cu 2-0 România după prima zi de Billie Jean King Cup. Mihaela Buzărnescu a cedat în confruntarea cu Trevisan

Mihaela Buzărnescu (114 WTA) a pierdut meciul al doilea din cadrul primei zile a turneului Billie Jean King Cup împotriva italiencei Martina Trevisan (99 WTA), scor 1-2 (2-6 / 6-2 / 6-7 (5), la capătul unui duel extrem de echilibrat și încins care a durat trei ore și opt minute de joc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Primul set a fost unul foarte echilibrat, fără ca vreuna dintre jucătoare să se impună decisiv. Scorul după 25 de minute a fost 3-2 pentru italiancă, care s-a desprins la două puncte în față (4-2). Trevisan și-a asigurat și următorul game și face 5-4 după o jumătate de oră de joc.

Buzărnescu a căzut psihic, iar lipsa de concentrare a costat-o primul set, Martina Trevisan preluând conducerea în meciul al doilea după un prim set adjudecat cu 4-6. Ultimul game a fost poate cel mai disputat dintre toate, românca a revenit incredibil de la 0-40 pentru italiancă și a dus game-ul în avantaj, terminat într-un final cu victoria Martinei Trevisan, în 43 de minute

În setul secund, Buzărnescu a fost mult mai determinată și a preluat conducerea după 12 minute de joc: 2-0. „Micky” nu i-a dat nicio șansă Martinei și s-a distanțat la 3-0 după un game câștigat la zero. Românca s-a dezlănțuit și a jucat perfect următorul game, ducând scorul la 4-0 în setul al doilea.

Trevisan a redus din diferență după 23 de minute de joc, 4-1. Buzărnescu a avut nevoie de îngrijiri medicale după acest game, dar a continuat și s-a impus în următorul, desprinzându-se la 5-1. Italianca și-a mai adjudecat un game și a redus din diferență (5-2).

Micky Buzărnescu a restabilit egalitatea în setul al doilea, pe care l-a adjudecat cu 6-2 în 42 de minute de joc. S-a scurs o oră și 25 de minute de joc și meciul este 1-1.

În setul decisiv, românca a început bine și cu un moral bun în joc a câștigat primul game după ce a profitat de o serie de erori ale italiancei. Martina Trevisan a restabilit egalitatea după un game fără greșeli: 1-1, dar românca a preluat din nou conducerea.

Evoluția scorului într-un decisiv extrem de echilibrat a fost 2-2, 2-3 pentru Trevisan, din nou egal (3-3), 4-3 pentru Buzărnescu, 4-4 din nou, 5-4 pentru Buzărnescu după un game extrem de disputa, dar rezultatul a devenit din nou 5-5 pe serviciul româncei, iar după un nou game extrem de echilibrat, Mihaela Buzărnescu a preluat conducerea la 6-5. Trevisan a egalat din nou și partida s-a dus în tie-break. Ambele jucătoare au nevoie de îngrijiri medicale înaintea tiebreak-ului decisiv.

TIE-BREAK: BUZĂRNESCU – Trevisan: 1-0 / 1-1 / 2-1 / 3-1 / 3-2 / 3-3 / 3-4 / 3-5 / 4-5 / 5-5 / 5-6 / 5-7

După trei ore și șapte minute de joc, Martina Trevisan a câștigat duelul cu Mihaela Buzărnescu și duce Italia la scorul de 2-0 după prima zi a confruntării din Billie Jean King Cup, partidă decisivă pentru rămânerea în Grupa Mondială.

Sâmbătă, 17 aprilie, vor avea loc următoarele meciuri care vor consemna soarta acestei confruntări.

GALERIE FOTO: Silvia Rusu (©)

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *