Promovarea directă n-a reușit! „U” Cluj va juca un nou baraj pentru revenirea în Liga Zimbrilor

Universitatea Cluj a cedat cu 25-30 (10-13) în fața formației CSM Alexandria în semifinalele turneului de promovare. Alb-negrii au ratat astfel promovarea directă, dar vor juca un nou baraj pentru Liga Zimbrilor, după finalul acestei competiții.

Alexandria a deschis puțin mai bine meciul, conducând cu 2-4, după ce toate golurile le-a marcat de pe extremă. Ulterior teleormănenii și-au dublat avantajul, 3-7, perioadă în care Draia a ratat de la 7 metri și Vladimir Vojvodic și-a cerut primul timp de odihnă.

Pentru moment, pauza forțată n-a avut efect, Alexandria mergând la 4-9, de unde însă defensiva clujeană a crescut în special pe zona centrală, iar Hossu a marcat pentru 8-10 din cădere.

Secvențele bune s-au întrerupt, adversarii urcând la 8-12, de unde Putnoky i-a readus pe „haiducii” alb-negrii la 10-12, dar ultima reușită din prima repriză a fost a teleormănenilor, pentru 10-13.

Repriza a adus un joc lent, cu atacuri prelungite, combatantele încercând să greșească pe cât de puțin posibil, pentru a nu-și pune în pericol promovarea în Liga Zimbrilor.

Greșelile neforțate continuă în debutul părții secunde

Universitatea nu s-a putut apropia în primele momente de la reluare, diferența de trei-patru goluri stagnând, înainte ca adversarii să înscrie de pe pivot (12-17). Epure i-a adus în cele din urmă pe clujeni la două lungimi, 16-18 (min. 38), dar adversarii au replicat pe următoarea fază cu o aruncare de la 7 metri, 16-19.

Vlad Coman a apărat o aruncare de la 7 metri la jumătatea reprizei secunde (18-21), scăpându-și echipa de la un nou handicap de patru goluri. Atacul nu l-a ajutat pe portar și în cele din urmă Alexandria tot a înscris golul de 18-22.

Universitatea va juca un nou baraj în încercarea revenirii pe prima scenă

Formația pregătită de Liviu Candidatu s-a desprins iar la cinci lungimi, 19-24, soarta partidei fiind în mare parte decisă cu puțin peste zece minute înainte de final. Clujenii au încercat să se apropie timid (21-24 sau 22-25), dar n-au avut puterea și precizia pentru mai mult, CSM Alexandria câștigând într-un final cu 25-30.

Prin acest succes, formația din județul Teleorman obține biletele pentru Liga Zimbrilor, alături de Szejke Odorheiu Secuiesc. Universitatea Cluj și CSU Pitești vor disputa un nou baraj, după încheierea sezonului în prima ligă, alături de locurile 11-12 din „A” (se luptă patru formații pentru aceste două poziții, respectiv CSM Bacău, CSM Vaslui, CSU Suceava și CSM Făgăraș).

CS Universitatea Cluj – CSM Alexandria 25-30 (10-13) / Au arbitrat Adrian Moldovan și Alin Gherman (Maramureș)

„U”: V. Coman, Apostu – portari; Laslo 6 goluri, Hossu 6, Putnoky 5, Kereki 3, Gurănescu 3, Epure 2. Antrenor: Vladimir Vojvodic.

Alexandria: Coveianu, Staicu – portari; Voicu 7 goluri, Nițu 6, Dobrincu 5, Costea 4, Hoinaru 3, Chiorean 3, Stoian 2. Antrenor: Liviu Candidatu.

Foto: arhivă u-cluj.ro

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *