Început cu dreptul în play-off pentru CFR Cluj. Victorie incontestabilă în fața Academicii Clinceni

CFR Cluj a învins pe Academica Clinceni cu scorul 3-0 în prima etapă a play-off-ului Ligii 1. Toate cele trei goluri ale partidei din Gruia au fost marcate în repriza a doua, în urma unei prime părți în care clujenii s-au întrecut în ratări.

Feroviarii și-au impus jocul de posesie încă din startul partidei controlând jocul într-o manieră clară. Prima mare ocazie a clujenilor a venit din gheata lui Ciprian Deac în minutul 9 după ce pasa lui Chipciu a fost deviată de Patriche. Mingea a ajuns la mijlocaș în poziție ideală însă acesta a dat startul maratonului de ratări cu o execuție greșită, mult peste poarta lui Vâlceanu.

La câteva momente distanță, Chipciu a reluat cu capul centrarea lui Susic, dar același Patriche a blocat. Feroviarii au cerut și o lovitură de la 11 metri când la duelul dintre Costache și Gardoș, fostul fundaș al Stelei a atins mingea cu mâna destul de clar însă arbitrul Colțescu nu a considerat că merită penalizat. La jumătate de oră după startul partidei, Chipciu s-a aflat din nou la finalizare, de această dată într-o poziție mai bună, dar șutul său a fost la fel de slab ca al lui Deac, peste poartă din 10 metri. Rondon a avut și el o ocazie enormă în prelungiri, un vloeu din apropierea careului de 6 metri, tot peste poartă.

Repriza de coșmar a clujenilor a culminat cu execuția catastrofală a lui Costache din fața porții, nefiind deranjat de vreun adversar, internaționalul de tineret a înălțat mingea la fel cum au făcut și colegii săi.

Elevii lui Edward Iordănescu s-au trezit în partea a doua, dar nu înainte ca Raul Rusescu să amenințe poarta clujeană cu un șut puternic însă apărat de Arlauskis. Tabela a fost dezghețată în minutul 53 de către Adrian Păun cu o execuție excepțională, un voleu cu exteriorul de la 25 de metri. Această reușită a fost prima din acțiune pentru mijlocaș în acest sezon, celelalte doua fiind marcate din penalty.

La doar trei minute de la bijuteria lui Păun, CFR și-a dublat avantajul prin Ciprian Deac. Veteranul campioanei și-a onorat meciul cu numărul 300 în Liga 1 cu o reușită controversată. Deac a reluat cu capul centrarea bună a lui Chipciu iar portarul Vâlceanu a respins aproape de linia porții. Tușierul a considerat că mingea a trecut cu toată circumferința și i-a transmis centralului Colțescu, acesta validând reușita. După acest gol CFR a calmat jocul controlând în continuare. Repriza perfectă a clujenilor a fost încununată de reușita lui Gabriel Debeljuh care din centrarea lui Hoban a marcat cu o lovitură de cap din plonjon, o execuție specifică vârfului croat.

În acest moment CFR este pe primul loc însă numai până la meciul lui FCSB cu Botoșani. Dacă steliștii nu îi înving pe moldoveni, trupa lui Iordănescu va termina pentru prima oară o etapă pe prima poziție în acest sezon. Cert este că feroviarii s-au distanțat la 5 puncte de Craiova care s-a împiedicat ieri pe teren propiu împotriva lui Sepsi.
Perioada de foc și programul supraaglomerat continuă cu partida de miercuri împotriva lui Sepsi Sf. Gheorghe din deplasare.

Echipa folosită de Edi Iordănescu: G. Arlauskis – M. Camora, A. Burcă, S. Ben Youssef, M. Susic – A. Păun ( I. Latoplevici 80), W. Soares, A. Joca ( A. Chipciu 8) – V. Costache ( A. Gîdea 68), M. Rondon (G. Debeljuh 68), C. Deac ( O. Hoban 81)

Daniel Kerekes

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *