Potaissa Turda a avut de luptat serios pentru victoria cu Magnum Botoșani

Potaissa Turda a câștigat din nou în Liga Zimbrilor, scor 37-34 (20-18) cu nou-promovata Magnum Botoșani. Jocul de la Cluj-Napoca n-a decurs tocmai ușor pentru turdeni, chiar dacă au jucat cu singura echipă fără victorie din campionat.

Lipsa lui Cristi Ghiță pentru acest meci s-a simțit în atacul turdenilor, care au fost conduși în debut cu 1-3 și 3-4, de unde treptat Thalmaier și Dumitriu au dus-o pe Potaissa în față, 8-6. Botoșănenii s-au menținut bine, prima desprindere venind la 11-7 și ulterior la 16-11, dar până la pauză avantajul turdenilor era doar de două goluri, 20-18.

Oaspeții au egalat situația, 24-24, după care au trecut iar în avantaj la 25-26 prin reușita lui Farcaș. Turda și-a revenit pentru ultimul sfert de oră, 28-27, de unde experiența lotului s-a făcut tot mai mult mult simțită (35-30).

„Magnificii” s-au impus în cele din urmă cu 37-34 și trec cu bine peste dușul rece cu CSM Bacău din runda precedentă, când au suferit prima înfrângere după mai bine de șapte luni. Potaissa își va continua turneul la Cluj-Napoca marți dimineața, de la 10.15, cu CSM Reșița, penultima clasată.

Declarații la final

„Cred că a fost o ușoară lipsă de profesionalism din partea noastră. Am crezut că vom avea un meci ușor și am intrat puțin relaxați și asta s-a văzut în timpul meciului, însă e bine că am câștigat și am luat cele trei puncte. Sperăm ca în meciurile care vin să nu se mai întâmple asemenea treburi și să ne facem treaba cum trebuie de la cap la coadă.” (Georgică Cîntec, pentru FRH TV)

„S-a văzut o ambiție mare la adversarii noștri, o plăcere în jocul lor, deși au venit cu un lot restrâns, cu 8 jucători și 2 portari. Noi din păcate încă nu am reușit să ne revenim după meciul mai slab făcut în ultima etapă (n.r. înfrângerea cu CSM Bacău, 31-36), dar sperăm ca până marți, când jucăm cu Reșița, combinațiile noastre să fie făcute și să respectăm sarcinile de joc.” (Horațiu Gal, antrenorul Potaissei, pentru FRH TV)

AHC Potaissa TURDA – Magnum Botoșani 37-34 (20-18) / Au arbitrat Adrian Nacu și Adrian Rucoi (Mureș), iar observator FRH a fost Ilie Vizitiu (Hunedoara)

Potaissa: Irimuș, Șelaru – portari; Dumitriu 8 goluri, Cîntec 6, Talas 5, Zacaciurin 4, Pop 4, Thalmaier 3, Pavel 2, Lazăr 2, Szoke 1, Pințoiu 1, Vereș 1. Antrenor: Horațiu Gal

Botoșani: Crăciunescu, Nicolaevici – portari; Adomnicăi 7 goluri, Lakovic 7, Trif 6, Lazurcă 5, Vamanu 3, Negru 3, Farcaș 2, Lesniuc 1. Antrenor: Florin Ciubotariu

Foto: Facebook AHC Potaissa Turda (ActionFoto.ro)

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *