Liga 3, etapa 17 – Antrenament binevenit înaintea barajului. Derby-uri de clasament în seria a IX-a

Trei derby-uri de clasament în seria a IX-a și o revanșă de luat în seria a X-a pentru echipele clujene în acest weekend din eșalonul al treilea.

Meciul rundei se va juca la Cugir, acolo unde se întâlnesc primele două clasate din Seria IX, Unriea Dej și CSO Cugir. Formația din Alba are șanse minime să îi depășească la final pe dejeni, asta după eșecul din runda trecută cu CS Hunedoara. Jocul între primele două clasate va fi un antrenament perfect înaintea semifinalelor barajului de promovare, unde s-a tras la sorți ordinea meciurilor și atât Dejul cât și Cugirul vor evolua acasă în retur.

Turda caută a doua victorie din aprilie și securizarea locului 5

Startul fulminant de 2021 s-a potolit puțin în ultimele două runde pentru Sticla Arieșul Turda, care a scos un singur punct din duelurile cu CSO Cugir și Sănătatea Cluj. De cealaltă parte, Unirea Alba Iulia pare abonată la remize în ultimele săptămâni, venind la Turda cu două rezultate nule împotriva formațiilor din Reghin și Galda de Jos. În cazul unei victorii pentru una dintre părți, locul 5 ar fi în mare parte acontat, Arieșul având motive întemeiate să tragă tare, pentru că va avea un nou derby în ultima rundă, cu Unirea Ungheni.

Sănătatea Cluj merge la Hunedoara

„Virușii verzi” dispută un joc împotriva echipei ce a pus destule probleme primelor două clasate în ultima perioadă, iar după ce Dejul a scăpat de eșec, nu același lucru îl poate spune CSO Cugir în fața hunedorenilor. În tur Sănătatea a trecut la Jucu de adversarul direct, iar un nou succes acum ar însemna clasarea în cel mai rău caz pe locul 7 la finalul unui campionat complicat.

Reîntâlnire cu un adversar de la baraj

După ce vara trecută s-au întâlnit în drumul spre „C”, CAO Oradea și Someșul Dej se vor afla față în față pentru a treia oară în existența lor, bilanțul favorabil fiind de partea bihorenilor, cu două victorii la limită (2-1 și 1-0). Dejenii sunt scăpați de grija retrogradării și pot lupta în cel mai bun caz pentru locul 4, care e la trei lungimi în față, ocupat momentan de Gloria Bistrița, în timp ce Oradea are doar șanse pur matematice să prindă barajul de promovare, fiind la mâna echipei SCM Zalău.

Programul etapei

Sticla Arieșul Turda – Unirea 1924 Alba Iulia (Stadionul Municipal, Turda, 23 aprilie, ora 17)

CSO Cugir – Unirea Dej (Arena CSO, Cugir, 24 aprilie, ora 17)

CS Hunedoara – Sănătatea Cluj (Stadionul „Michael Klein”, Hunedoara, 24 aprilie, ora 17)

Someşul Dej – CAO 1910 Oradea (Baza Sportivă Vad, 24 aprilie, ora 17)

Foto: Facebook Suporter Unirea Dej

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *