Sfertul trei bun, o palidă consolare. Baschetbalistele cedează clar și vor juca pentru locul 7

Universitatea Cluj a pierdut și al doilea meci al seriei cu Phoenix CSU Simona Halep Constanța, scor 44-80 și va juca pentru locul 7 în acest final de sezon.

Phoenix: Voica-Nagy – Kelly – Mititelu – Henderson – Sutherland

„U”: Fleșer – Chiș – Boloni – Uiuiu – Bobar

Phoenix a debutat convingător, cu trei aruncări de la distanță precise (2-9), replica venind apoi cu două treițe semnate de Fleșer și Stoica, pentru 10-10. Universitatea a pus reale probleme în primul sfert, menținându-se în coasta adversarelor (15-15), diferența de două posesii refăcând-o Henderson (15-20).

Procentajul aruncărilor din afara arcului de cerc (85%) a făcut ca Phoenix să își construiască din nou un avantaj bun, 15-23, primul sfert terminându-se cu 15-25, la capătului unui „run” de 10-0 din partea Constanței.

Valoarea străinelor face diferența

Anna Kelly le-a dus pe gazde în premieră la +10 pe tabelă, scor 18-30, asta după ce Uiuiu deschisese sfertul secund cu o triplă. Lipsa străinelor Campbell și Timbilla din spațiul de trei secunde s-a simțit tot mai mult cu trecerea timpului și Phoenix CSU a strâns câteva recuperări ofensive prin care a putut merge la 21-38. Tierra Henderson a majorat scorul la 21-42, cu o pereche de libere împărțite, avantajul la pauza mare crescând ulterior până la 24-48.

Kelly a strălucit în primele două sferturi, cu 19 puncte și 5/7 de la distanță fiind cea mai bună jucătoare de pe parchet, secondată de la „U” de Alexandra Uiuiu (13 puncte, 3/6 de afară). Constanța a aruncat excelent din spatele arcului de cerc (64%), dominând lupta și la recuperări (22-12) respectiv assist-uri (13-8), Clujul trecându-și în cont în schimb 12 mingi pierdute deja.

Serie solidă de puncte reușite în jumătate din sfertul trei

Universitatea a revenit foarte bine pentru sfertul trei, deschizând cu un parțial de 13-0, prin care a redrasat diferența la 37-48, ținându-și adversara fără coș marcat mai bine de șase minute! Mititelu a oprit momentele de ceață ale trupei din Dobrogea cu un floater (37-50), Sutherland înscriind ulterior o aruncare liberă din două pentru 37-51.

Scorul ar fi putut reveni la minim 20 de puncte între, dar Henderson a pierdut mingea și apoi a încasat un fault tehnic, Uiuiu transformând libera la 38-56, cu 1:37 rămas din parțial. În cele din urmă sfertul s-a încheiat cu 40-60 pentru Phoenix Constanța, după momente bune în care Clujul a dominat.

Constanța are inițiativa pe tabelă în sfertul decisiv

Dacă după revenirea din pauza mare Universitatea a deschis perfect, același lucru se poate spune despre Phoenix CSU, care în doar trei minute de la începerea ultimului sfert a urcat scorul la 40-72, prin lay-up-ul Biancăi Fota. Clujul a căzut total, nemarcând câteva încercări de la distanță și gazdele s-au desprins la 40-76.

Bianca Stoica a oprit într-un final seria Constanței (42-76), iar până la final avantajul gazdelor n-a trecut de +36, terminându-se 44-80. Phoenix CSU merge mai departe pentru locurile 5-6, unde va juca împotriva învingătoarei seriei CSM Târgoviște-CS Agronomia București, în timp ce „U” Cluj va juca pentru locurile 7-8 cu învinsa din seria amintită.

Alexandra Uiuiu a rămas principala marcatoare pentru „U”, cu ale sale 16 puncte (6/17 aruncări), 4 recuperări și 7 pase decisive, urmată de Andreea Fleșer și Alexandra Bobar, ambele cu câte 8 puncte. Din tabăra adversă s-a remarcat în mod special Anna Caitriona Kelly (27 de puncte, 6 puncte, 6 recuperări), secondată la mare distanță de Tierra Henderson (12 puncte, 9 recuperări, 3 assist-uri) și trio-ul Sutherland-Mititelu-Bianca Fota, toate cu 10 puncte.

Foto: YouTube FRB TV

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.