„El Clasico” de Transilvania, al treilea episod din acest sezon. U-BT primește vizita formațiilor CSU Sibiu și BCM U FC Argeș Pitești

U-Banca Transilvania revine în BTarena, pentru ultimul turneu de acasă înaintea play-off-ului LNBM, ce debutează la mijlocul lunii mai. Adversarii vor fi foarte puternici, CSU Sibiu și BCMU FC Argeș Pitești, ambele calificate deja în cea mai importantă fază a campionatului.

Duminică seara, de la ora 21.00, este programat un nou episod din Derby-ul Transilvaniei, a treia întâlnire în acest sezon între U-BT și CSU Sibiu. Clujenii vin după primul eșec în Liga Națională, 77-82 la Craiova, în timp ce galben-albaștrii și-au revenit treptat după două înfrângeri suferite la începutul lunii aprilie, cu CSM Oradea și SCM Timișoara.

Pe lângă aspectul de derby și pozițiile din clasament (Clujul lider, CSU pe 3), jocul din Polivalenta clujeană va avea o însemnătate aparte pentru gazde, care se află în fața jocului 100 în această incintă.

Sibiul excelează la capitolul punctelor marcate (88.3 în medie), alături de U-BT fiind cea mai ofensivă formație, dar și la nivelul recuperărilor (39.8 și 28.1 defensive), precum și la capace (3.3).

Marquis Addison este principalul marcator al formației antrenate de Dan Fleșeriu, cu 16.5 puncte în medie, alături de 47.3% din afara arcului de cerc sau 16.4 indicele eficienței. Jayce Johnson (9.2 recuperări) și KJ Jackson (4.0 assist-uri) conduc celelalte statistici importante.

Sibienii nu se vor putea baza în cadrul acestui turneu pe conducătorul de joc Lucas Tohătan (accidentat), în vreme ce la U-BT vor reveni Donatas Tarolis și Nandor Kuti, ultimul în premieră în actuala stagiune LNBM.

BCMU Pitești, ultimul adversar de pe teren propriu în acest retur

Foto: Facebook BCM U FC Argeș Pitești (Lucian Călinescu)

Prestația pe parchetul BTarena se încheie, cel puțin în sezonul regulat, luni seara de la ora 20.00, când U-BT joacă împotriva „vulturilor violeți”, BCM U FC Argeș Pitești.

Argeșenii și-au asigurat la rândul lor prezența în play-off săptămâna trecută, fără să joace, profitând de eșecul dramatic al Stelei cu Dinamo.

Formația selecționerului Tudor Costescu este momentan pe locul 6, cu un bilanț de 14/7 și cu puțin noroc ar putea ajunge pe 4, fiind la o singură înfrângere în spatele Voluntariului.

Doar două victorii au strâns „vulturii” în ultimii 3 ani contra Clujului, ambele în Sala Trivale (80-79 în 2019 și 78-74 în 2018). Nikola Jevtovic este principalul pericol (16.5 puncte, 7.4 recuperări, 20.8 indicele eficienței), un aport important în defensivă avându-l și Tony Bishop (1.6 intercepții), iar pe atac Mladen Jeremic aduce cele mai multe pase decisive (3.6 în medie).

Pentru turneul de la Cluj-Napoca, BCM U Pitești este lipsită de Tudor Gheorghe, Bogdan Popa, Mihai Căprărescu (accidentați) și Rareș Uță (în izolare), dar se va putea baza pe Mihai Măciucă, revenit după ce a fost indisponibil în Turneul 11.

Declarații înaintea penultimului turneu din returul LNBM

„Știm ce avem de făcut și credem că va fi un turneu foarte important. Dacă vom învinge Sibiul vom termina pe primul loc. Vrem avantajul terenului propriu în Play-Off. Știm că ambele echipe vor fi pregătite. Noi am făcut planul de joc și vom da totul să câștigăm.” (Justin Edwards, jucător U-BT, pentrul site-ul clubului)

„Va fi un turneu foarte important pentru noi. În primul rând, meciul cu Sibiul este foarte important. Va fi primul joc după înfrângerea de la Craiova. Trebuie să revenim cu o evoluție bună, să fim puternici din punct de vedere mental și să facem tot ce ține de noi pentru a câștiga. Din alt punct de vedere, este important meciul cu Sibiul pentru că ne oferă, în cazul unei victorii, locul întâi în clasament. Sperăm să reușim să ne clasăm pe primul loc la finalul returului. Realmente, Sibiul se află pe locul doi. Sunt o formație puternică pe tranziție ofensivă, sunt buni la recuperări ofensive și au mulți jucători care pot să facă diferența. Cu siguranță va fi un meci de care pe care.

Ca noutăți, pot să vă spun că va fi prezent pe teren Nandor Kuti. El a mai jucat doar în Cupa României. S-a antrenat cu echipa de câteva zile și se simte destul de bine. Evident, nu avem așteptări să fie 100%, dar cu siguranță va fi un plus. De asemenea, și Donatas Tarolis și-a revenit după entorsa avută. Karlo Žganec nu va fi disponibil. La recomandarea doctorului, va face în zilele următoare o serie de analize amănunțite. Noi suntem optimiști și putem doar spera că revine în acest sezon, dar lucrurile nu arată extrem de bine în acest moment.” (Mihai Silvășan, antrenorul echipei, pentru site-ul clubului)

Foto: Ovidiu Bujor

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *