Fundașul-golgheter Victor Dican aduce a doua victorie pentru „U” Cluj în play-out

Sâmbătă dimineață, de la ora 11:00, Universitatea Cluj a primit vizita formației Metaloglobus București, pe care a învins-o cu scorul de 2-0 (1-0), într-o partidă care a contat pentru etapa a cincea din play-out-ul ligii secunde. „Studenții” au reușit să se impună grație unei „duble” a fundașului Victor Dican.

Meciul a lipsit de intensitate, fără ocazii notabile de ambele părți în primele 15 minute, iar jocul a fost unul parcă de vacanță.

Idan Golan a fost faultat și a obținut o lovitură liberă din apropierea careului mare, iar Pârvulescu a „arestat” balonul și a executat spre poartă, însă mingea s-a oprit în zid (28).

Fundașul Victor Dican a deschis scorul în minutul 30 cu o deviere norocoasă în urma unei centrări în careu, iar „U” a preluat conducerea.

Foto Lucian Nuta

Confruntarea de pe Cluj Arena a fost una relativ dură, ambele formații intrând mai tare la minge, dar „centralul” a ținut situația sub control și a acordat trei galbene în prima repriză.

Foto Lucian Nuță

Alb-negrii au intrat la pauză cu un avantaj minim pe tabelă, 1-0.

În debutul reprizei a doua, Derick Ogbu a trecut pe lângă golul de 2-0, ratând incredibil din cinci metri cu toată poarta în față, Nedelcovici reținând din fața sa (50).

Clujenii nu au mai forțat în repriza secundă și au apărat rezultatul minim de pe tabelă, însă ofensiva timidă a oaspeților nu a amenințat periculos poarta apărată de Muțiu.

Fază controversată în minutul 76 al meciului, în urma căreia arbitrul a acordat penalty pentru Universitatea, dar Ioan Filip a șutat lamentabil pe centrul porții și portarul Nedelcovici a apărat cu piciorul, iar scorul rămâne 1-0.

Bucureștenii de la Metaloglobus s-au aruncat în atacat în speranța de a smulge un punct pe Cluj Arena, dar apărarea gazdelro a rezistat bine și s-a apărat organizat.

„U” l-a pierdut pe Idan Golan, care a părăsit terenul accidentat în minutul 82, fiind înlocuit de Sergio Ribeiro.

Ocazie foarte mare pentru alb-negri, Alex Pop a pătruns periculos în careu și a încercat să îi paseze lui Sergiu Ribeiro, dar spaniolul nu a reușit să ajungă la minge (87).

Victor Dican a bifat dubla în minutul 90 după ce a profitat de o eroare defensivă a oaspeților și a împins o minge în poartă. Cu această reușită, tânărul fundaș central ajunge la cinci goluri în acest sezon.

În urma acestui succes, „studenții” lui Enache acumulează 36 de puncte și sunt pe 2, la trei puncte de liderul grupei A din play-out, Farul Constanța, adversara din etapa viitoare a clujenilor. Această victorie o salvează matematic de la retrogradare pe Universitatea.

Meciul dintre Farul și Universitatea Cluj va avea loc sâmbătă, 1 mai, de la ora 12:30, la Constanța.

Echipele de start:

„U” Cluj: Muțiu – Luchin (cpt), Dican, Telcean – Filip, Acka (Negrean, min. 46), Taub, Pârvulescu (Chacana, min. 90) – Golan (Ribeiro, min 82), Ogbu (Pop, min. 63), Meșter (Ilieș, min. 46)

Rezerve: Anca-Trip, Ilieș, Sburlea, Chacana, Ștefănescu, Berci, Pop, Negrean, Ribeiro

Antrenor: Costel Enache

Metaloglobus: Nedelcovici – Coman, Lungu (Cicâlteu, min.64), Lung, Ciubotariu (Chiriac, min. 73) – Sota, Cazan, Sava (Aguinaldo, min. 73), Bolohan (Covalciuc, min. 64) – O. Herea (Botic, min.89), C. Herea

Rezerve: Gavrilaș, Putari, Vraciu, Cicâlteu, Chiriac, Botic, Covalciuc, Caramalau, Aguinaldo

Antrenor: Gabriel Manu

Arbitru principal: Sergiu Mavriche (Bacău)

Asistenți: Adrian Noroc, Alexandru Roman

Delegat de joc:

Cartonașe galbene: Acka (35), Luchin (40), Ogbu (50), Telcean (51), Golan (70), Muțiu (80), Ribeiro (90+2) // Ov. Herea (41), Cl. Herea (76)

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *