Cea mai dulce victorie! U-BT învinge Sibiul și o să intre în play-off de pe prima poziție

U-Banca Transilvania s-a impus în Derby-ul Transilvaniei, 94-84 cu CSU Sibiu, victorie prin care și-a asigurat prima poziție în LNBM la finalul sezonului regulat, indiferent de rezultatele din ultimele trei etape.

U-BT: Wright – Edwards – Vida – Tarolis – Stipanovic

CSU Sibiu: Rathan – Addison – Gavriloaia – Reynolds – Cooper

Derby-ul a pornit în forță pentru CSU Sibiu, în special prin aportul lui Addison în primele șase puncte, după care Gavriloaia a prins treița care a făcut 2-9 pe tabelă. Wright a replicat imediat cu un floater și o triplă (7-9), seria oprind-o iar Gavriloaia din afara arcului de cerc, 7-12.

Foto: Emi Turbuc

Clujenii au izbutit să egaleze la jumătatea sfertului inaugural, David Vida plantând a doua triplă pentru echipa sa (16-16), după care Edwards a fentat defensiva, finalizând cu dunk la 18-16. Galben-albaștrii s-au dus din nou la conducere (20-22) dar nu pentru mult timp, pentru lay-up-ul lui Rathan găsind un răspuns Marquis Wright. Finalul primului sfert a consemnat și revenirea pe teren a lui Nandor Kuti, acesta înscriind primele puncte în campionat de la linia liberelor (24-22), însă CSU a terminat în avantaj parțialul, 26-30.

Sibiul reface diferența de trei posesii în debutul sfertului secund. U-BT egalează din nou și controlează ultima parte

Foto: Emi Turbuc

Rolly Torok a deschis al doilea sfert cu un three-point play în fața fostei formații (26-33), după care Jayce Johnson a urcat scorul la 27-35, Silvășan fiind nevoit să ceară time-out. Edwards și-a trecut în cont al treilea punct în acest sfert, cu primul coș din acțiune (29-35), canadianul trecând pe la linia de fault pentru a face 31-37.

Justin Edwards putea aduce Clujul la doar două puncte, dar a fost căpăcit pe aruncare de către Johnson, după care Guzman a fost faultat de două ori, restabilindu-se egalitatea din cele patru libere transformate în decurs de trei atacuri (37-37). U-BT a revenit la conducere prin reușita lui Tarolis din spațiul de trei secunde, 41-40, Wright urcând scorul la 46-41 cu o treiță. „Studenții” au intrat la cabine în avantaj, 49-45 printr-un sfert secund excelent mai ales pe plan defensiv.

Foto: Emi Turbuc

Aurelian Gavriloaia (16 puncte) și Marquis Wright (12) s-au remarcat după 20 de minute, jucătorul sibian având în același timp și 4 greșeli personale deja. Clujenii au aruncat mai bine (51-38%), fiind și activi sub panou cu 23-18 la recuperări, dintre care 18 defensive.

U-BT începe să facă și spectacol

Foto: Emi Turbuc

Tot Rolly Torok a modificat tabela primul și după reluare, la capătul unui minut fără coș, iar KJ Jackson a restabilit egalitatea (49-49). Tarolis, Edwards și Stipanovic au ajutat la formarea unui avantaj de cinci lungimi, 56-51, diferență înjumătățită de Chris Cooper (57-55). Clujenii și-au format iar o diferență mai importantă, 62-55, Kuti marcând din afara arcului de cerc.

Sibienii s-au blocat sub pragul celor 60 de puncte și Kuti i-a oferit o pasă lui Tarolis pentru alley-oop, finalizat cu un slam dunk (65-57), același lituanian finalizând din nou pentru 67-57. Pe finalul sfertului trei CSU a redus puțin din avantajul alb-negrilor, intrându-se în decisiv cu 69-63.

Clujenii își păstrează avantajul format fără prea multe emoții

Foto: Emi Turbuc

Două acțiuni încheiate cu and-one (Tarolis și Stipanovic) au menținut un avantaj de trei posesii în favoarea Universității, 75-67, Xavier Rathan fiind capabil să înfigă două triple (75-70) prin care a ajutat Sibiul să nu piardă contactul. Guzman a punctat de la linia de fault pentru 79-71 cu puțin peste 6 minute rămase, ulterior tabela „înghețând” preț de mai multe posesii înainte ca Addison să-și împartă liberele (79-72).

Kuti a „furat” mingea într-un moment crucial, când sibienii puteau veni la doar trei puncte, în schimb U-BT păstrând câteva puncte sigure în față (86-80). În cele din urmă s-a încheiat 94-84 și U-BT va intra sigur în play-off de pe prima poziție în clasament!

Ofensiva a mers și în lipsa lui Patrick Richard

Justin Edwards a încheiat cu 22 de puncte, 10 recuperări și 9 pase decisive, fiind principalul marcator de pe parchet, secondat de Donatas Tarolis (21 de puncte, 7 recuperări) și Andrija Stipanovic (18 puncte, 5 recuperări, 3 assist-uri), în absența lui Patrick Richard, care n-a fost pe foaia de joc în acest meci. De la CSU Sibiu au ieșit în evidență Xavier Rathan (21 de puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive), Aurelian Gavriloaia (18 puncte, 2 recuperări) și Rolland Torok (14 puncte, 2 recuperări).

U-BT va juca luni seara, de la ora 20.00 cu BCMU FC Argeș Pitești.

Foto: Emi Turbuc

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *