Analiză. „Studenții” lui Enache au „stins” lumina Farului la malul mării!

„U” Cluj a câștigat partida de la malul mării cu Farul Constanța, scor 3-1, după o „dublă” a lui Nicolae Pârvulescu și un gol al lusitanului Ribeiro și a trecut pe prima poziție a grupei A din play-out.

Într-un meci considerat ca fiind unul al orgoliilor, în urma procesului pierdut de Universitatea Cluj în fața constănțenilor la comisiile FRF, „studenții” pregătiți de Costel Enache au intrat montați pentru această partidă arătând că adevăratele dueluri nu se câștigă în instanțe, ci doar pe teren. Per total, „șepcile roșii” au controlat partida cu Farul Constanța, chiar dacă au existat și momente în care formația pregătită de Ianis Zicu a împins jocul spre poarta clujenilor și astfel au obținut 3 puncte care îi urcă pe primul loc în grupa A din play-out.

Sportul Clujean a realizat și în partida cu Farul Constanța o analiză succintă privind evoluția fiecărui jucător.

Muțiu – Goalkeeper-ul Universității nu a avut emoții în fața fostei sale echipe. A fost pe fază la cele mai importante ocazii ratate de gazde, dar nu a avut ce să facă la golul marcat de Bârnoi. De asemenea, portarul a avut un reflex bun la șutul în diagonală expediat de Damașcan în prima parte.

Luchin – veteranul lui „U” s-a mișcat bine la toate fazele de atac ale Farului și a avut intervenții prompte în fața adversarilor.

Telcean – tânăra speranță din defensiva lui „U” a avut mai multe intervenții bune în fața adversarilor, dar a cedat în mai multe rânduri la duelurile aeriene în fața vârfului moldovean Damașcan.

Dican – fundașul a continuat linia evoluțiilor bune și în partida cu Farul Constanța. Acesta a oferit un assist perfect pentru Ribeiro la primul gol. Pe lângă intervențiile bune, pe faza defensivă, Dican a întâmpinat probleme la duelurile cu Damașcan și Bârnoi.

Taub – a evoluat mult mai bine în partida cu Farul comparativ cu partida de acasă cu Metaloglobus. A surprins defensiva constănțenilor cu accelerarea sa pe faza de atac și a obținut de fiecare dată prim-planul în fața adversarului, însă a coborât destul de greu pentru a strânge în defensivă.

Ilieș – Cel mai tânăr jucător din meciul cu Farul Constanța a oferit o nouă prestație solidă. A câștigat majoritatea duelurilor cu adversarul, iar pe faza de atac a semănat teamă în defensiva formației antrenate de Ianis Zicu, fiind de cele mai multe ori „șifonat” pentru a fi oprit.

Filip – Fostul campion cu Oțelul Galați a câștigat majoritatea duelurilor cu adversarii săi. După ieșirea lui Srdjan Luchin, Ioan Filip a trecut în centrul apărării, unde a avut ceva probleme de comunicare cu Telcean și Dican, dar pentru o scurtă durată.

Negrean – a avut o evoluție solidă în partida cu Farul Constanța, însă pe lângă intervențiile bune, pasele sale pe faza de construcție nu au fost cele mai reușite în acest joc.

Pîrvulescu – „Nicky” a oferit unul dintre cele mai bune meciuri de când îmbracă tricoul alb-negru. Două goluri venite în urma unu șuturi bine plasate din afara careului. Pe lângă golurile înscrise, a oferit mai multe servicii de calitate pentru Ribeiro, de care portughezul nu a reușit să profite.

Ribeiro – Lusitanul a spart gheața în partida de la malul mării și a ratat mai multe ocazii în prima parte prin care putea majora cu mai mult avantajul. În a doua parte, jocul lui Ribeiro a început să se stingă, dar per total prestația sa a fost una solidă.

Gavra – vârful Universității nu a avut o prestație rea. A realizat un pressing puternic în prima parte și a oferit un assist pentru Pîrvulescu la al doilea gol. A fost aproape de a marca după un șut de la 30 de metri scos cu greu de Dur Bozoancă, fostul său coleg de la „U” Cluj din sezonul trecut. Din păcate pentru Gavra, lipsesc golurile, capitol unde este depășit chiar și de Victor Dican.

Jucătorii intrați în repriza secundă

Acka – Albanezul intrat în locul lui Srdjan Luchin a oferit o prestație solidă recuperând mai multe mingi la mijlocul careului, însă a comis o eroare mare de marcaj atunci când l-a scăpat pe Damașcan la lovitura liberă din minutul 58.

Alex Pop – Mijlocașul a oferit un meci bun. A încercat să profite de fiecare carență din apărarea Farului și mențină mingea cât mai departe de poarta apărată de Muțiu.

* Considerăm a fi nedrept să analizăm prestațiile lui Meșter, Chacana și Ștefănescu, ei intrând ceva mai târziu.

FOTO: Lucian Nuță

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *