Avancronică. Primul meci pe teren pentru „U”. Cluj împotriva Farului. Al doilea meci după cel din Comisii

Universitatea Cluj înfruntă astăzi, de la ora 12:30, formația antrenată de Ianis Zicu, Farul Constanța, în penultima etapă a play-out-ului grupei A.

Partida este una de orgoliu pentru Universitatea Cluj, care a pierdut la comisiile FRF meciul din sezonul regular contra Farului, după un proces început în luna decembrie 2020 și încheiat pe 10 martie cu victoria formației de la malul mării.

La acea vreme, Farul Constanța a avut câștig de cauză conform regulamentului, care preciza că victoria la masa verde nu revine echipei din cauza căreia nu s-a putut disputa primul joc. Universitatea Cluj a acuzat atunci o „manevră” între Farul Constanța și DSP Constanța, prin care DSP să nu dea undă verde pentru deplasarea echipei la Cluj, astfel cele 3 puncte să revină formației de la malul mării.

În ceea ce privește duelurile directe dintre cele două echipe, „U” Cluj a pierdut ultimele două partide dacă punem la socoteală și înfrângerea de la comisii. În ultima partidă disputată pe teren de cele două formații, „studenții” au pierdut cu 3-2, după ce pentru „marinari” marcau prin Stoica și Lică (2), iar pentru formația antrenată la acea vreme de Adrian Falub înscria Alex Pop (2). Până la acest meci, Ianis Zicu și Costel Enache s-au mai întâlnit o dată în calitate de antrenori, pe când actualul tehnician al „șepcilor roșii” se afla la Petrolul Ploiești, iar atunci rezultatul a fost o remiză albă.

”Întâlnim un adversar foarte bun. Noi sperăm să încheiem sezonul cu un rezultat pozitiv. Sperăm să reușim să facem acest lucru, pentru că ar fi un lucru extraordinar să terminăm pe primul loc în play-out. Dar, cu un rezultat bun și un joc prost nu putem trage prea multe concluzii, ci trebuie să avem un joc bun, fiind fără presiune. Și noi și Cluj suntem salvați matematic și nu există niciun fel de presiune pentru jucătorii mei din punctul meu de vedere. Trebuie să muncim, să jucăm bine, pentru că este un moment de reorganizare pentru sezonul viitor și fiecare jucător trebuie să dea maximum. Era bine să fi fost în play-off acest meci. Și noi, și ei am fost acolo, aproape, dar, din păcate, niciuna dintre aceste două echipe de tradiție nu a reușit să obțină accesul în play-off. Să sperăm că, în curând, ambele echipe vor fi în prima ligă”, a spus Ianis Zicu înaintea acestui duel

„Rămânem setați pe ceea ce avem de făcut. Avem de spălat din imaginea noastră. Avem de demonstrat că orice echipă poate avea o perioadă mai puțin bună, dar dacă e întradevăr o echipă, se ridică, muncește și își câștigă acest statut. Mergem la Constanța cu gândul să facem un meci bun, să ne întoarcem cu un rezultat bun”, a spus Costel Enache înaintea meciului cu Farul

Partida va putea fi urmărită de la 12:30 pe Digisport1, LookSport+ și TelekomSport.

FOTO: Lucian Nuță

Stroia Cătălin

Toate articolele →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *