Ultimele meciuri din acest sezon. „U” Cluj luptă cu Agronomia București pentru locul 7 în LNBF

Echipa de baschet feminin a Universității Cluj va evolua pe teren propriu (5-6 mai) în seria cu CS Agronomia București, urmând să se decidă clasarea pe locurile 7-8. În caz că bucureștencele vor câștiga un meci la Cluj-Napoca, decisivul se va juca în capitală.

Clujencele vin după o lună plină de probleme, în special de natură medicală, pierzând toate cele 8 jocuri din aprilie, jumătate din acestea la „masa verde”. În play-off, Uiuiu și compania au cedat în medie cu 43.5 puncte în seriile cu CSM Satu Mare și Phoenix CSU Simona Halep Constanța, meciurile de la Constanța fiind jucate și fără principalele marcatoare, Korine Campbell și Rashida Timbilla.

Spre deosebire de „U”, Agronomia a bifat o victorie în play-off, un surprinzător 63-57 la CSM Târgoviște, în jocul de debut pentru locurile 5-8. Anca Șipoș s-a remarcat atunci de la Agro Squad, cu 18 puncte și 11 recuperări.

Mix între tinere și baschetbaliste cu experiență

În ceea ce privește lotul bucureștencelor, acesta este alcătuit dintr-un mix de baschetbaliste tinere (9 în total) și 7 jucătoare peste 23 de ani, dintre care doar două născute înainte de 1990.

Anca Șipoș este cea mai experimentată componentă a CS Agronomia, fiind și liderul echipei la puncte marcate (15.3), recuperări (9.9), intercepții (2.7) sau minute jucate (aproape 35 în medie), în timp ce la assist-uri conduce Georgiana Plăvițu (3.8 în medie).

Cele două formații se vor întâlni pentru prima oară de la Final 4-ul CRBF încoace, când Universitatea s-a impus cu 62-47 în semifinalele Cupei României, în timp ce în LNBF victoriile s-au împărțit (71-47 Clujul în tur, 0-2 Agronomia în retur prin lipsa ardelencelor la ultimul turneu din sezonul regulat, pe motive medicale).

Seria cu Agronomia București va debuta pe 5 mai, de la ora 13.00, iar al doilea joc va avea loc o zi mai târziu, tot de la ora 13.00, ambele meciuri în BTarena, transmise de FRB TV. În caz de egalitate după primele două jocuri, seria se închide la București, pe 9 mai.

Foto: Facebook Phoenix CSU Simona Halep

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.