Pregătire bună pentru play-off în ciuda înfrângerii! U-BT pierde derby-ul cu CSM Oradea

U-Banca Transilvania a cedat în derby-ul cu CSM CSU Oradea, scor 77-83, în ultimul turneu din sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin. Bihorenii sunt, momentan, singura echipă care a bătut Clujul de două ori în 2021, prin victoriile din Cupă și acum din campionat.

U-BT: Richard – Vida – Guzman – Tarolis – Stipanovic

CSM Oradea: Watson – Holt – Fometescu – Zekovic – Valeika

Fără Mihai Silvășan, suspendat de pe banca tehnică în acest final de sezon regulat, dar cu Dusko Vujosevic la cârma echipei, U-BT a pornit greoi la Oradea, având 1/7 la nivelul aruncărilor după trei minute și Leii Roșii au avut inițiativa (2-6). Stipanovic a restabilit egalitatea cu un dunk spectaculos, după care Edwards a transformat un three-point play (9-6).

Clujenii au stat excelent la coșurile de sub panou (14 puncte), desprinzându-se la două posesii prin lay-up-ul lui Tarolis la 15-10. Garlon Green a ratat șansa egalării, irosindu-și ambele aruncări libere, ulterior Stipanovic refăcând un avantaj de patru puncte (17-13). Fometescu a scuturat plasa de la distanță, întorcând tabela în favoarea orădenilor (17-18). Ultima campioană a României a câștigat primul sfert, 20-22, Cătălin Baciu semnând ultimul coș, din spațiul de trei secunde.

„Leii Roșii” au inițiativa în sfertul secund și își formează un avantaj bun

Oradea și-a format un avans de cinci puncte (22-27) la capătul unui floater din partea lui Broussard, U-BT fiind ținută în striking distance de Nandor Kuti, care și-a marcat ambele libere (26-29). Jocul colectiv mai bun al bihorenilor a ajutat la desprinderea la trei posesii, 26-33 cu ajutorul lui Bobo Baciu, dar Patrick Richard a replicat rapid (28-33), ratând însă libera suplimentară.

Andro Stipanovic a trecut de opoziția lui Valeika, făcând din nou un meci de o posesie (32-35), răspunsul venind de la Stephen Holt, de la semi-distanță, pe neatenția la recuperare a Clujului. Lăsat liber în colțul terenului, Tudor Fometescu a înscris din nou de 3 puncte (35-42), câteva zeci de secunde mai târziu repetând procedeul. Tabela a arătat 35-47 la pauză în favoarea Oradiei.

Cele mai multe puncte de pe parchet după două sferturi le-a reușit Stipanovic (11), secondat surprinzător de Tudor Fomestescu (9 puncte, 3/4 din afara arcului de cerc). U-BT a suferit teribil de la distanță (1/11), dar și în privința jocului colectiv (5-13 assist-uri), chiar dacă a câștigat momentan lupta la recuperări (22-21).

U-BT încearcă să se apropie, dar comite unele greșeli. Se ajunge la un joc de o posesie înaintea sfertului decisiv

Sfertul trei a debutat cu 4-0 în favoarea clujenilor, Oradea fiind incapabilă să marcheze în primele două minute și jumătate, până la liberele lui Holt (39-49). Tabela s-a blocat mai bine de un minut la 39-51, Justin Edwards fiind cel care a dezghețat scorul prin două libere precise (41-51). După multe minute, U-BT s-a apropiat la două posesii, 45-51, Stipanovic înscriind cu panoul pe recuperarea ofensivă.

Guzman a călcat linia, ratând șansa unei treițe mari (47-51), diferența de patru-șase puncte menținându-se cu trei minute rămase din acest parțial. Wright a prins în schimb tripla, înaintea finalului celor 24 de secunde de atac (54-57), Oradea găsind și de această dată replica prin Baciu de la linia de fault, 56-61. U-BT a preluat conducerea, 62-61, dar tot bihorenii au terminat în avantaj după 30 de minute, grație reușitei pe sirenă a lui Moore (62-63).

Maturitatea orădenilor face diferența în final. U-BT și-a continuat prestația sub așteptări de la 3 puncte

Leii Roșii au început tare ultimul sfert, refăcându-și un avantaj de cinci puncte, 62-67, apoi Zekovic fiind faultat pe aruncare dar și-a irosit libera suplimentară (62-69). Pat Richard a pus capăt minutelor fără coș din partea clujenilor, înscriind din afara arcului de cerc la 65-69.

Formația lui Cristian Achim s-a cățărat spre un avans de trei posesii, 66-74 cu cinci minute înainte de final, ulterior Holt și Broussard punctând pentru 67-78. CSM Oradea s-a menținut în față cu oarecare emoții până la final, impunându-se cu 77-83 după revenirea lui U-BT, bifând astfel al doilea succes în fața Clujului în acest an.

Meci fără miză cu SCM Timișoara în ultima etapă

Andrija Stipanovic a strâns 18 puncte și 5 recuperări pentru a fi principalul marcator al partidei, fiind urmat din tabăra „alb-negrilor” de Donatas Tarolis (14 puncte, 4 recuperări) și Justin Edwards (13 puncte, 5 recuperări, 2 assist-uri). De la CSM Oradea au ieșit în evidență Aaron Broussard (14 puncte, 5 recuperări, 9 pase decisive) respectiv Tudor Fometescu și Dragan Zekovic, ambii cu 11 puncte, plus trio-ul Holt-Moore-Baciu (10 puncte fiecare).

U-BT ajunge la 22/3 în campionat, având de jucat cu SCM Timișoara în ultima etapă, vineri (7 mai) de la ora 16.45.

Foto: arhivă u-bt.basketball (Manases Sándor)

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *