Fără presiune mare, dar în căutarea unei noi victorii. „U” Cluj are turneu la Râmnicu Vâlcea în Liga Florilor

Universitatea Cluj va juca de joi până duminică (13-16 mai) la Râmnicu Vâlcea în antepenultimul turneu al acestei stagiuni din Liga Florilor.

Clujencele vin după două eșecuri în propriu fief, chiar dacă meciul cu HC Zalău s-a jucat la Turda, înfrângerile diminuând serios șansele Universității să continue și anul viitor în prima ligă la handbal feminin. Mai mult, după meciul cu Zalăul, directorul sportiv Sergiu Cacoveanu a declarat că „cel mai probabil se va începe un nou proiect, din Divizia A, cu un lot întinerit”.

În Zăvoi, „U” urmează să întâlnească doi adversari puternici, cu jucătoare multe de națională și o serie de străine valoroase, dar și o echipă ceva mai apropiată valoric, care încă speră la clasarea pe locul 10, primul deasupra pozițiilor de baraj.

Debutul se consemnează joi, 13 mai, de la ora 12.00 în Sala Liceului Energetic Rm. Vâlcea, în ce era un derby la începutul anilor 2000, împotriva Rapidului. Bucureștencele au investit serios în acest sezon și luptă pentru clasarea pe poziția a 5-a, care le-ar permite calificare în cupele europene, giuleștencele având, în mare, format și lotul pentru anul viitor, în care se dorește clasarea pe podium cel puțin.

Dintr-o extremă în alta

Sâmbătă, 15 mai, de la 17.10 în Sala „Traian” este programat un „clasic” din ultimii ani în subsolul clasamentului, Universitatea având de înfruntat CSM Slatina. În tur clujencele au cedat pe final, după ce timp de 50 de minute au fost în controlul jocului, câteva scăpări pe atac și apărare aducând victoria oltencelor cu 27-29. Momentan Slatina este pe locul 12, poziție de baraj, și în cazul unei victorii a fetelor pregătite de Sebastian Micola finalul campionatului s-ar încinge, avantajul oltencelor fiind de 6 puncte față de CSM Galați și 7 față de Universitatea.

În fine, turneul de la Râmnicu Vâlcea se termină duminică, 16 mai, de la ora 14.45 pentru „alb-negre”, care vor avea în față ocupanta locului secund, Minaur Baia Mare. Echipa antrenată de Costică Buceschi vine după locul 3 obținut la Final 4-ul EHF European League, turneu desfășurat chiar în Maramureș și la ora meciului cu Universitatea Cluj ar putea fi lider în Liga Florilor, dacă ar învinge la +5 goluri CSM București în derby-ul campionatului (13 mai, ora 18.30, în direct pe TVR 1).

Toate partidele Clujului pot fi urmărite în direct pe platforma tv.frh.ro, contra-cost, un bilet virtual valorând 5 lei.

Foto: Emilia Nicolae (handbalmania.ro)

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *