Începe play-off-ul LNBM! U-Banca Transilvania joacă pe teren propriu cu CSM Galați

U-Banca Transilvania debutează în play-off-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin de pe prima poziție în clasament la finalul sezonului regulat, având avantajul terenului propriu în orice serie de acum. Primul tur aduce vizita surprizei CSM Galați, în 16 și 18 mai, în BTarena.

Gălățenii s-au calificat dramatic în cele mai bune opt formații ale țării, terminând cu 11 victorii și 15 eșecuri sezonul regulat. Principala armă a trupei lui Florin Nini a fost avantajul rezultatelor directe împotriva lui Dinamo București, formație în fața căreia s-a impus de două ori, acest detaliu contând la final, când ambele echipe au terminat cu același record.

În cele 26 de etape disputate, doar o singură echipă de play-off a bătut CSM Galați, respectiv pe BCM U Pitești, în rest adjudecându-și meciurile de câștigat împotriva adversarilor mai apropiați valoric.

Liderii adversarilor la nivel statistic

Davor Konjevic, cel mai bun marcator pentru CSM Galați în această stagiune (Foto: Emi Turbuc)

Davor Konjevic este principalul marcator, cu 15 puncte în medie în doar 15 jocuri disputate, fiind secondat de Drew Gregory Brandon (5.1 recuperări) și Joshua Jalen Brown (4.6 assist-uri).

Formația de pe Dunăre stă cu adevărat bine doar la intercepții (8.5 în medie, locul 5 în LNBM) și la aruncările libere transformate (77.1%, locul secund în campionat), în rest fiind o echipă ce se bazează în special pe punctele din spațiul de 3 secunde.

Procentajele echipei CSM Galați din fiecare zonă a terenului (Foto: frbaschet.ro)

Doar jucători străini au medii de minim 10 puncte: Sturanovic (11), Eads (13.1), Hamilton (11.5), Brown (10.1), Konjevic (15) și Bruncevic (10.7). George Alexandru Vlad e cel mai bun român la acest capitol, cu 5 puncte în medie.

Precedentele întâlniri din acest sezon

James Eads III (stânga) are 16.5 puncte în medie împotriva Clujului (Foto: unitedhoops.ro)

U-BT și CSM Galați s-au aflat față în față în trei rânduri până acum în 2020/2021, prima întâlnire fiind chiar în debutul sezonului, în turneul preliminar al Cupei României (81-58 Cluj). Ulterior, în campionat „alb-negrii” s-au impus cu 80-65 în tur și 88-60 în retur, cu oarecare probleme în prima parte a campionatului.

James Eads III s-a remarcat în special în aceste trei jocuri, terminând cu 15 respectiv 18 puncte marcate împotriva ardelenilor în campionat. De altfel, doar împotriva Piteștiului și a Sibiului, dintre formațiile calificate în play-off, jucătorul american n-a putut pune cel puțin 10 puncte pe foaia de joc.

Principalele detalii de urmărit

Foto: Emi Turbuc

 + Duelul în spațiul de 3 secunde, unde Stipanovic și Tarolis sunt de departe favoriți în fața adversarilor și seria se poate decide în mare măsură acolo, indiferent ce joacă în rest U-BT;

+ Procentajele din afara arcului de cerc pentru clujeni, o zonă în care prestația e inconstantă și s-a văzut mai ales în retur, cu puțin peste 30% în cele 14 meciuri;

+ Minutele acordate românilor. Prin duelul cel mai ușor din primul tur de play-off, Silvășan își poate permite să ruleze tot lotul avut la dispoziție în cele două jocuri din BTarena, pentru că în semifinale vine o nucă mai tare, Voluntari sau Craiova și fiecare minut de odihnă poate conta.

Primele două meciuri din seria U-BT Cluj-Napoca – CSM Galați se joacă în BTarena, în 16 și 18 mai. Primul meci are loc la ora 19.00 (FRB TV) și al doilea de la ora 18.00, putând fi urmărit pe DigiSport, LookSport și FRB TV. În caz de egalitate, seria se închide la Galați în 20 mai.

Foto principal: u-bt.basketball (Manases Sándor)

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *