Pagina de istorie. 101 ani de la primul meci din istorie jucat de Universitatea Cluj

Astăzi, 16 mai, se împlinesc 101 ani de la primul meci din istoria jucat de clubul de fotbal FC Universitatea Cluj, pe 1920, la Arad, cu gruparea locală Gloria.

Meciul a început atunci la ora 17:00, iar „febra acelui duel a început însă cu câteva zile înainte, pregătirile în tabăra clujeană fiind în toi. Pe 14 mai a sosit echipamentul de la Praga, în alb și negru, culorile studențești tradiționale. Tot atunci, portarul Mihai Tripa și Andrei Suciu au cumpărat primul rând de ghete pentru toată echipa”, au amintit reprezentanții clubului pe site-ul oficial.

”U” și-a început istoria de peste o sută de ani cu următorii jucători: Mihai Tripa (portar), Aurel Guga (fundaș dreapta), Eugen Mețianu (fundaș stânga), Brutus Rațiu (mijlocaș dreapta), Ioan Nichin (mijlocaș central), Petrila Petica (mijlocaș stânga), Arcadie Crâsnic I (mărginaș dreapta), Sabin Vațianu (inter dreapta), Eugen Crâsnic II (centru atacant), Sabin Târla (inter stânga), Nicolae Gruescu (mărginaș stânga).

Când ceasul a arătat 17:00, arbitrul Bischoff a fluierat startul meciului, iar primele minute au adus un joc combinativ, de recunoaștere, pe placul publicului. După aproximativ un sfert de oră de joc, Crâsnic II a reușit să marcheze primul gol din istoria Universității cu un șut puternic de la 12 metri. Gloria revine și înscrie pentru 1-1, însă până la final Târla și Vațianu au adus victoria studenților.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.