„Studentele” au rezistat 40 de minute. Înfrângere cu Minaur și un alt turneu încheiat fără victorie de Universitatea Cluj

„U” Cluj a pierdut și ultimul meci din turneul de la Râmnicu Vâlcea, scor 24-31 (13-16) cu CS Minaur Baia Mare. Clujencele s-au ținut aproape timp de 40 de minute, după care atacul a căzut total, fetele lui Sebastian Micola înscriind doar 6 noi goluri până la final.

Foarte multe greșeli din partea ambelor tabere au caracterizat startul întâlnirii, marcându-se abia patru goluri în primele 8 minute (1-3). Doar Vizuete a înscris în debut pentru „U”, iberica egalând situația pe tabelă (3-3), după care Minaur s-a putut cățăra din nou în avantaj, scor 3-5, însă acuratețea la finalizare n-a fost la nivel ridicat.

Universitatea s-a aflat la egalitate ultima dată la 6-6, prin reușita Florenței Ilie, de unde Baia Mare și-a format un avantaj de trei lungimi, 8-11, gol Linn Blohm. Pe finalul reprizei Fujita le-a dus pe băimărence la +4, grație și unor parade semnate de Idehn, dar Diana Lazăr a stabilit scorul pauzei, 13-16.

„Studentele” revin la un singur gol, dar pentru puțină vreme

„Alb-negrele” s-au apropiat iar la un singur gol în spatele Minaurului, Vizuete și Chintoan înscriind pentru 16-17. Ulterior, deși fetele pregătite de Costică Buceschi s-au desprins iar la +3, Universitatea a revenit (18-19).

Formarea unui nou avantaj a devenit reușită din a treia încercare, Tănasie ducând-o pe Minaur după multe minute la patru goluri în față, 18-22. Jovana Kovacevic a prelungit seria bună a fostei campioane, 19-24, Marina Dumanska semnând apoi o dublă paradă, dar s-a văzut învinsă de Cioca de la 7 metri (19-25).

Cădere pe final și o înfrângere clară

La intrarea în ultimele 8 minute Larissa Araujo a punctat pentru 20-27, stabilind total soarta partidei. În cele din urmă Universitatea Cluj a pierdut cu 24-31 în fața ocupantei locului secund din Liga Florilor, Minaur Baia Mare.

Formația de sub Feleac poate urca cel mult pe 13 în acest final de campionat, poziție ocupată acum de CSM Galați, dar retrogradarea e inevitabilă la capătul stagiunii 2020/2021.

CSU Cluj-Napoca – CS Minaur Baia Mare 24-31 (13-16) / Au arbitrat Laszlo Gal (Harghita) și Alexandru Constantin (București), iar observator FRH a fost Horațiu Belu (București)

„U”: Ion, Țăgean, Dumanska – portari; Vizuete 7 goluri, Lazăr 4, Chintoan 4, Șelever 3, Necula 2, Lupașcu 2, Ilie 2. Antrenor: Sebastian Micola

Minaur: Enache, Idehn – portari; Kovacevic 9 goluri, Cioca 5, Fujita 5, Kerekeș 3, Tănasie 3, Blohm 2, Araujo 2, Laslo 1, Burlachenko 1. Antrenor: Costică Buceschi

Foto: arhivă Facebook CS Minaur Baia Mare (Alex Nicodim)

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *